szerző:
hvg.hu

Kevés gluténmentes ételeket kínáló étterem működik a fővárosban, de most szélesedett a kínálat. Az Üllői úton megnyílt a Szederinda Étterem, ahol egy okleveles dietetikus is a vendégek rendelkezésére áll - aki akár a tej-, laktóz-, tojásmentes ételek közötti választásban is segíthet.

Kizárólag ellenőrzött, gluténmentes alapanyagokat használ a közelmúltban megnyílt Szederinda Étterem, ahol az ételallergiával küzdő vendégeknek is sok mindent tudnak kínálni az étlapról.

Az egyik tulajdonos, Wirth Krisztina a nemrégiben lezajlott megnyitó után azt mondta, neki és lányának is gluténérzékenysége van, amivel komoly diéta segítségével tudnak együtt élni.

Korábban nehéz volt számukra az alapanyagok beszerzése, így személyes érintettségük okán a családi élelmiszer-kiskereskedésüket 2009-ben egy diétás élelmiszerekkel foglalkozó szaküzlettel bővítették, később pékséget is nyitottak, ezt követően pedig egy kávézórészleget is kialakítottak – természetesen itt is csak a megfelelő alapanyagokkal dolgoznak.

©

Az önkiszolgáló étterem gondolata már két éve megszületett, és hosszú munka eredményeként nyitott meg most a Szederinda – tette hozzá Wirth Krisztina. A gluténmentes ételek mellett tej-, laktóz-, tojásmentes ételeket is kínálnak, a vendégeknek pedig egy okleveles táplálkozástudományi szakember, dietetikus is segít.

Wirth Krisztina szerint a nyitás után azt tapasztalták, hogy vendégeik egy rész egyáltalán nem ételallergiás, ők nem is érzik az ízeken a „mentességet”, aminek nagyon örülnek, "hiszen az volt a cél, hogy bárki ehessen nálunk egy finomat, olyan családok is, ahol nem mindenkinek kell diétáznia".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt az ítélet: nem lehet népszavazást tartani a lakástakarékokról

Itt az ítélet: nem lehet népszavazást tartani a lakástakarékokról

MNB: Nagy baj lehet még a budapesti lakáspiacon

MNB: Nagy baj lehet még a budapesti lakáspiacon

Régi idők politikája

Régi idők politikája

Lassan ment a tervezés a NASA-nak, aztán segítségül hívtak egy különleges programot

Lassan ment a tervezés a NASA-nak, aztán segítségül hívtak egy különleges programot

Felcsútra viszi a Momentum az Orbánt tolvajként feltüntető plakátot

Felcsútra viszi a Momentum az Orbánt tolvajként feltüntető plakátot

Szijjártó tovább titkolózik a volt macedón miniszterelnök ügyében

Szijjártó tovább titkolózik a volt macedón miniszterelnök ügyében