Tetszett a cikk?

A Britton Capital Consulting Kft. július 4. és 21. között 21 576 Pannonplast részvényt értékesített több, mint 30 millió forint értékben. Korábbi információk szerint ennek ellenére a Britton nem készül teljesen kiszállni a műanyagipari cégből.

A Britton a tőzsdei tranzakciókban 1398 forintos átlagáron adott túl Pannonplast részvényein. Július első három napján a cég már értékesített csaknem 12 000 darab Pannonplast részvényt mintegy 16.5 millió forint összértékben. A tranzakciókat megelőzően a Britton 12,12 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Pannonplastban. Kerék Csaba, a Britton vezérigazgatója az Econewsnak adott korábbi nyilakozatában cáfolta, hogy cége ki akar szállni a Pannonplast befektetésből.
A Britton részvényeladásaira azután került sor, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSzÁF) korábban jogtalannak ítélte a Britton és a Pevdi Divat Kft. tulajdonszerzését a Pannonplastban. Kerék szerint viszont továbbra sem fogadják el a felügyelet álláspontját, miszerint a Pevdi-vel egységes befolyás keretében 23,38 százalékos befolyással rendelkeznek, és így rájuk a Pannonplast alapszabályában rögzített 12,5 százalékos szavazati limit vonatkozna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Nincs erre jobb szövegünk?" – a rendőrség szerint nem követett el bűncselekményt Müller Cecília

"Nincs erre jobb szövegünk?" – a rendőrség szerint nem követett el bűncselekményt Müller Cecília

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

Lefutottnak látszik, hogy Brisbane-é lesz a 2032-es olimpia

Lefutottnak látszik, hogy Brisbane-é lesz a 2032-es olimpia