Tetszett a cikk?

Az MSZP az SZDSZ javaslatára vár ahhoz, hogy megkezdődhessen a két párt közötti tárgyalás a jövő évi adóelképzelésekről - közölte Kovács László szocialista pártelnök. Az MSZP szerint a gazdaság jelenlegi helyzete miatt nem lehet jövőre adót csökkenteni.

Kovács elmondta, hogy az „MSZP kész minden érdemi javaslatot fontolóra venni, kész minden javaslatról tárgyalni". A szocialista politikus szerint pártja nem elvben ellenzi az adócsökkentést, hanem úgy látja, hogy a gazdaság helyzete 2004-ben erre nem ad lehetőséget. "Erősen bízunk abban, hogy ez 2005-ben meglesz, de ha az SZDSZ tud megoldást arra, hogy 2004-ben megvalósulhasson az adócsökkentés, akkor készek vagyunk tárgyalni" – nyilatkozta Kovács László.
Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke az utóbbi napokban többször egyértelművé tette, hogy pártja továbbra is ragaszkodik a jövő évre elfogadott és a ciklus egészére kitűzött adócsökkentési elképzelésekhez. Medgyessy Péter kormányfő viszont közölte: csak úgy tartja lehetségesnek az adócsökkentést, ha az SZDSZ megtalálja az intézkedés forrását.
Keddi lapértesülés szerint egy esetleges adócsökkentés esetén leginkább az valószínű, hogy az SZDSZ-es tárcák költségvetésének további szigorításával és az autópálya-építés forrásainak megkurtításával ellensúlyozzák a kisebb terhet jelentő szja-táblát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

Egy friss teszt szerint könnyű zsákmány a tolvajoknak a kulcs nélküli indítású autó

Egy friss teszt szerint könnyű zsákmány a tolvajoknak a kulcs nélküli indítású autó

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon