Tetszett a cikk?

Tőzsdére készül a kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó Fast Ventures B.V. és az informatikai Morgan Hill Consulting Rt. - jelentette be a két cég vezetője a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tőzsdeképes cégek klubjának rendezvényén.

A Hollandiában bejegyzett Fast Ventures jelen pillanatban 5,4 millió euró befektethető tőkével rendelkezik, de a jövőben 10-15 millió euró friss tőkét szeretnének bevonni a társaság tulajdonosai - mondta Várkonyi Attila, a Fast Ventures elnöke. A céget 2000-ben alapították és legnagyobb tulajdonosa a német HVB bankcsoport. Várkonyi szerint az induló informatikai, telekommunikációs, biotechnológiai és a média területén működő társaságokba befektető cég tulajdonosai már alapításkor számoltak a Fast Ventures tőzsdére menetelével.
A szoftver-fejlesztéssel, internetes megoldásokkal és tanácsadással foglalkozó Morgan Hill jövőre szeretne a tőzsdén keresztül új részvények kibocsátásával tőkebevonást végrehajtani. Márffy György, a Morgan elnök-vezérigazgatója a leendő tőkebevonás tervezett összegét azonban nem árulta el. A 110 millió forint jegyzett tőkéjű, 1999-ben alapított Morgan 45 százalékos tulajdonosa az elnök-vezérigazgató, de a cégben további 40 százaléknyi részvénye van a Márffy Györgyhöz kötődő M-Metronic Bt.-nek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

Hullámvasút volt 2020 a műszaki cikkek piacának, de remekül zárult az év

Hullámvasút volt 2020 a műszaki cikkek piacának, de remekül zárult az év

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen