Tetszett a cikk?

Idén ősszel végleges megállapodást köthet az érintett hat közép-kelet-európai ország a Barátság és az Adria kőolajvezetékek magyarországi összekapcsolásáról, mondta a horvát Janaf kőolajvezeték-működtető cég képviselője szerdán.

A két olajvezeték összekötése lehetővé tenné, hogy a Barátság olajvezetékről, amely orosz olajat szállít Nyugat felé több kelet-európai ország számára is, a nyersanyag az Adria vezetéken keresztül a horvátországi Omisalj kikötőjébe jusson és onnan elszállíthatóvá váljon. A beruházás költségét 300 millió dollárra becsülik, de a költségekhez adódik még a horvát fél 70 millió dolláros kiadása, amely az Adria vezeték kétirányúvá tételével kapcsolatos. A tervek szerint 2004-ben jönne létre a kapcsolódás a két vezetékrendszer között. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött