Tetszett a cikk?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 40 millió forintra bírságolta a UPC Magyarország Kft.-t és 8,5 millióra az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft.-t (EMKK) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt – jelentette be a GVH szerdán.

A közlemény szerint a UPC Magyarország Kft. ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt 2002 januárjában indított eljárásra az adott okot, hogy a UPC díjemelése meghaladta az infláció mértékét és a versenyhivatal megítélése szerint programcsomagjainak összeállítási módja nem volt megfelelő.
A GVH versenytanácsa szerint a UPC Magyarország Kft. visszaélt gazdasági erőfölényével, mert 2002. elején programcsomagjainak összetételét a fogyasztók kinyilvánított preferencia-sorrendjét és a műsorköltség arányokat indokolatlanul figyelmen kívül hagyva módosította. Továbbá a UPC az általa tavaly alkalmazott általános szerződési feltételekben indokolatlan előnyöket kötött ki saját maga számára a programcsomagok módosításával kapcsolatban.
A határozat nem jogerős; a UPC később dönt arról, hogy fellebbez-e az ügyben. A fellebbezéssel kapcsolatos döntést a cég a GVH határozatának kézhezvétele után hozza meg.
A GVH az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft-t azért bírságolta meg, mert 2002-ben a cég oly módon és mértékben emelte kábeltelevíziós szolgáltatásainak árát, hogy az sértette a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát

Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen