Tetszett a cikk?

A befektetés-ösztönző Smart Hungary program első pályázatán 13 hazai cég összesen 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el - jelentette be Gaál Gyula, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára.

A nyertes cégek, amelyek közül öt Komárom-Esztergom megyében működik, összesen 21 milliárd forint értékű új beruházást valósítanak meg, és 1200 új munkahelyet teremtenek az országban – mondta Gaál. A pályázat nyertesei olyan társaságok, amelyek multinacionális cégek beszállítói és exportképes termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez.
A cégek egyike a japán tulajdonú, mobiltelefon-alkatrészeket gyártó Sunarrow Kft., amely 2 milliárdos komáromi befektetéséhez 100 milliós állami támogatást nyert - mondta el Kanazawa Satoshi, a vállalat ügyvezető igazgatója. A Sunarrow üzemében szeptemberben vagy októberben kezdődik meg a termelés, és 400 embernek adnak munkát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Korrupciós ügy miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt

Korrupciós ügy miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra