Tetszett a cikk?

Az esedékes 600 millió forintos vételár-részlet helyett csak 170 millió forintot utalt át hétfőn a Fotex Rt. a Ferencvárosi Torna Clubnak (FTC). Az összeget a klubnál a lejárt APEH-tartozás kiegyenlítésére fordítják – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Várszegi Gábor, a Fotex fő tulajdonosa és elnöke.

Várszegi elmondta, hogy az FTC vételárának harmadik, 600 millió forintos részletéből számításaik szerint eddig 517,5 millió forintot teljesítettek, és még mintegy 82,5 milliót kell 90 napon belül kifizetniük. A Fotex és az FTC között 2001. július 21-én kötött adásvételi szerződés értelmében 90 nap elteltével minden kifizetetlen 30 millió forint után 1 százalék üzletrész visszaszáll az eladó FTC-hez.
A szerződés szerint a Fotex Rt. az FTC, illetve akkori nevén az FTC Labdarúgó és Sport Kft. 2,4 milliárd forintos vételárát a Fotex négy, egyenként 600 millió forintos részletben fizeti ki. Az eladó FTC pedig "per- és tehermentes"-nek vallotta magát, és a szerződésben kikötötték, hogy a megvásárlás előtti szerződésekkel kapcsolatos költségeket az egyesületnek kell állnia.
Várszegi azonban rámutatott, hogy a Fotex 70 millió forintot fizetett ki a játékosok vételével, illetve eladásával foglalkozó Fradi Befektetési Rt.-nek az egyesület régi tartozásai fejében. Később a Fotex az egyesület helyett fizette ki egy volt játékos elmaradt járandóságait, aminek összege több mint 17,5 millió forint volt. További 40 millió forintot jelentett egy APEH-vizsgálat szerint kimutatott adó- és egyéb köztartozás-hátralék, amelyet a Fotex néhány hónapja egyenlített ki. Az elnök szerint a legnagyobb tétel azonban egy olyan szerződésből származik, amelyet az FTC egy Ufa nevű társasággal kötött tévéközvetítési jogokra; ez a szerződés még az FTC megvásárlása előtti időből datálódik. Várszegi szerint az ebből a szerződésből származó FTC-veszteség eddig 215 millió forintot tesz ki.
Bár a Fotex perspektivikusan jó üzletágnak tekinti a futballt, Várszegi szerint a cég előbb-utóbb el kívánja adni a Fradiban való részesedését. A Fotex számára a labdarúgás mint üzletág nem sportkérdés, hanem komoly gazdasági ügylet – tette hozzá a Fotex elnöke. Szerinte azonban biztos, hogy a Fotex üzleti partnerként együtt fog működni az FTC-vel a következő években.
Furulyás János, az FTC elnöke úgy nyilatkozott, hogy csak a szerdai Fotex sajtótájékoztatóján elhangzott számadatokról és tervekről szóló hivatalos levél kézhezvétele után kíván véleményt alkotni. "Az biztos, hogy a levonásokat csak akkor vehetik figyelembe, ha azt a klub is elfogadta" - tette hozzá Furulyás. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják