Az esedékes 600 millió forintos vételár-részlet helyett csak 170 millió forintot utalt át hétfőn a Fotex Rt. a Ferencvárosi Torna Clubnak (FTC). Az összeget a klubnál a lejárt APEH-tartozás kiegyenlítésére fordítják – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Várszegi Gábor, a Fotex fő tulajdonosa és elnöke.

Várszegi elmondta, hogy az FTC vételárának harmadik, 600 millió forintos részletéből számításaik szerint eddig 517,5 millió forintot teljesítettek, és még mintegy 82,5 milliót kell 90 napon belül kifizetniük. A Fotex és az FTC között 2001. július 21-én kötött adásvételi szerződés értelmében 90 nap elteltével minden kifizetetlen 30 millió forint után 1 százalék üzletrész visszaszáll az eladó FTC-hez.
A szerződés szerint a Fotex Rt. az FTC, illetve akkori nevén az FTC Labdarúgó és Sport Kft. 2,4 milliárd forintos vételárát a Fotex négy, egyenként 600 millió forintos részletben fizeti ki. Az eladó FTC pedig "per- és tehermentes"-nek vallotta magát, és a szerződésben kikötötték, hogy a megvásárlás előtti szerződésekkel kapcsolatos költségeket az egyesületnek kell állnia.
Várszegi azonban rámutatott, hogy a Fotex 70 millió forintot fizetett ki a játékosok vételével, illetve eladásával foglalkozó Fradi Befektetési Rt.-nek az egyesület régi tartozásai fejében. Később a Fotex az egyesület helyett fizette ki egy volt játékos elmaradt járandóságait, aminek összege több mint 17,5 millió forint volt. További 40 millió forintot jelentett egy APEH-vizsgálat szerint kimutatott adó- és egyéb köztartozás-hátralék, amelyet a Fotex néhány hónapja egyenlített ki. Az elnök szerint a legnagyobb tétel azonban egy olyan szerződésből származik, amelyet az FTC egy Ufa nevű társasággal kötött tévéközvetítési jogokra; ez a szerződés még az FTC megvásárlása előtti időből datálódik. Várszegi szerint az ebből a szerződésből származó FTC-veszteség eddig 215 millió forintot tesz ki.
Bár a Fotex perspektivikusan jó üzletágnak tekinti a futballt, Várszegi szerint a cég előbb-utóbb el kívánja adni a Fradiban való részesedését. A Fotex számára a labdarúgás mint üzletág nem sportkérdés, hanem komoly gazdasági ügylet – tette hozzá a Fotex elnöke. Szerinte azonban biztos, hogy a Fotex üzleti partnerként együtt fog működni az FTC-vel a következő években.
Furulyás János, az FTC elnöke úgy nyilatkozott, hogy csak a szerdai Fotex sajtótájékoztatóján elhangzott számadatokról és tervekről szóló hivatalos levél kézhezvétele után kíván véleményt alkotni. "Az biztos, hogy a levonásokat csak akkor vehetik figyelembe, ha azt a klub is elfogadta" - tette hozzá Furulyás. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A fél világ a budapesti tüntetésekről ír

A fél világ a budapesti tüntetésekről ír

Karácsony kicsit másként - recept

Karácsony kicsit másként - recept

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Esélyes, hogy Goldie Hawn és Kurt Russel megnyerte a legszexibb karácsonyi fotó versenyét

Esélyes, hogy Goldie Hawn és Kurt Russel megnyerte a legszexibb karácsonyi fotó versenyét

Biztonságiakat rendelhettek a vidéki Mediaworks-kiadványok épületeihez

Biztonságiakat rendelhettek a vidéki Mediaworks-kiadványok épületeihez

Lemondott a belga miniszterelnök

Lemondott a belga miniszterelnök