Tetszett a cikk?

Az APEH mintegy 40 milliárd forint plusz bevétel elérését tűzte ki a jövő évre; mindezt hatékonyságának növelésével, belső szervezési ésszerűsítésekkel, a működési feltételek javításával, az informatikai rendszer fejlesztésével, több és pontosabb vizsgálat elvégzésével, vagy éppen az adóbevételek gyorsabb beszedésével tudja elősegíteni - nyilatkozta Király László György, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke csütörtökön.

Az APEH elnöke a szombathelyi adóhivatalnál tett látogatását követő tájékoztatón sikeresnek minősítette az egyszerűsített vállalkozási adó bevezetésének eddigi tapasztalatait. Elmondta: 60 ezren érintettek ebben az adónemben, az adóelőlegek befizetésével 19 milliárd forint folyt be az államkasszába a becsült 16 milliárddal szemben. Az adóhivatal elnöke szerint az egyszerűsített vállalkozási adó az Európai Unióban nem forog veszélyben, mivel az adórendszerek nemzetiek, és ez ügyben nincs jogharmonizációs kényszer. Ám mivel az EU-s tagdíj alapja az áfa-bevétel - az eva-sok viszont ilyet nem fizetnek -, ezért az APEH-nek számításokat kell végezni arra nézve, hogy mennyi az általuk be nem fizetett áfa. Rendezni kell azoknak a helyzetét is, akik az EU-val kereskednek, hiszen azok, akik exportálnak vagy importálnak az unióból, negyedévente adatszolgáltatást kötelesek adni. Mivel az eva-sok csak éves bevallást tesznek, ezért a megoldás kimunkálásán dolgoznak a szakemberek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kincses: Van olyan orvos, akit azzal zsarolnak, ha nem írja alá a szerződést, nem kap munkát

Kincses: Van olyan orvos, akit azzal zsarolnak, ha nem írja alá a szerződést, nem kap munkát

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot