Tetszett a cikk?

A Rába Jármű Kft. 4,2 milliárd forintos szerződést írt alá pénteken a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatalával 90 katonai terepjáró 2004-es szállításáról - jelentette be a Rába a Budapesti Értéktőzsde Rt. (BÉT) honlapján.

A szerződés szerint a Rába 5 tonna teherbírású, H-14 típusú terepjárókat szállít a honvédségnek, amelyek kielégítik az Európai Unió műszaki-közlekedési követelményeit és megfelelnek a NATO ajánlásoknak. A H-14-es járművek korábban már jól szerepeltek az SFOR és KFOR kontingenseknél.
A most aláírt szerződés a Rába és a minisztérium közötti korábban létrejött 15 éves együttműködési megegyezés második eleme. A július 3-án aláírt, 2003-ra szóló első szállítási szerződés szerint a Rába az idén a negyedik negyedévben 60 terepjáró járművet értékesít a honvédségnek közel 1,5 milliárd forintért. A Rába összesen mintegy 8 ezer terepjárót szállíthat a következő 15 évben a magyar honvédség számára, a teljes honvédségi tender pedig mintegy 10 ezer jármű szállítására vonatkozott 230-250 milliárd forint értékben.
A szerződés bejelentése előtt a BÉT felfüggesztette a vállalat részvényeinek tőzsdei kereskedését péntek délelőtt. A Rába felfüggesztés előtti utolsó árfolyama 950 forint volt, ami megegyezik a csütörtöki záróárral. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
WHO: Nem valószínű, hogy az idén véget ér a koronavírus-járvány

WHO: Nem valószínű, hogy az idén véget ér a koronavírus-járvány

Karácsony szerint elkerülhetetlennek látszik a további szigorítás

Karácsony szerint elkerülhetetlennek látszik a további szigorítás

Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem

Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem