Tetszett a cikk?

A forgalmiadó-kulcsok tervezett módosítása az előzetes számítások szerint több mint tízmilliárd forintot von el jövőre a szállodáktól, éttermektől és a közétkeztetésből - közölte négy idegenforgalmi érdekvédelmi szervezet hétfőn a Turisztikai Államtitkárságnak megküldött levelében.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ), a Magyar Szállodaszövetség, az Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége (IMOSZ) és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete úgy véli, hogy a tervezett módosítások miatt bekövetkező áremelkedések rontják a magyar turisztikai vállalkozások versenyhelyzetét. A szervezetek levelükben felkérték Pál Béla turizmusért felelős politikai államtitkárt, hogy vizsgálják felül a korábban bejelentett intézkedéseket.
A kormány július 16-i döntése szerint január elsejétől megszűnik a nullás áfa-kulcs, az alsó kulcs 5 százalék lesz. A jelenlegi 12 százalékos kedvezményes kulcs 15 százalékra nő, míg a mostani 25 százalékos felső kulcs 23 százalékra csökken.
"Ezek a kulcsok aláássák a turizmus és a vállalkozások versenyképességét, ellentétesek az Európai Parlament irányelveivel, miszerint a szakmára a legalacsonyabb kedvezményes kulcshoz viszonylag közeli kulcs indokolt" - közölték levelükben a hazai idegenforgalmi szervezetek, amelyek szerint a vendéglátás területén maximum 9 százalékos áfa-kulcsot tartanak indokoltnak a piac szereplői. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

Városokat fenyeget a Pacaya vulkánból kiáramló láva – videó

Városokat fenyeget a Pacaya vulkánból kiáramló láva – videó

Washington Post: Jó ítélet született a Floyd-perben

Washington Post: Jó ítélet született a Floyd-perben