Tetszett a cikk?

Újabb, ezúttal 150 millió eurós hitel felvételéről írt alá szerződést a Mol Rt. hétfőn az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD). A megállapodás hét éves futamidőre szól és a korábban bejelentett rekordösszegű, 750 millió euróra tervezett finanszírozási csomag utolsó része.

A Mol bejelentése szerint az EBRD hitelt környezetvédelmi célú beruházásokra költik, míg a teljes finanszírozási keret nagy részét általános vállalatfinanszírozási célokra fordítják. Az olajtársaság június 27-én írt alá egy 600 millió euró összegű, többdevizás hitel felvételéről szóló megállapodást egy nemzetközi szindikátussal. A hitel az ötéves futamidő lejáratakor egy összegben törlesztendő, kamata az Euribor, plusz egy sávos rendszer alapján meghatározott kamatfelár.
Elemzők korábban emlékeztettek, hogy a Mol a hatalmas hitelösszegből törlesztheti folyamatban lévő akvizícióinak költségét: a több mint 200 millió dolláros vételárat a szlovákiai Slovnaft fennmaradó részvényeiért és 505 millió dollárt a horvát INA olajtársaság részvényeinek nemrégiben elnyert 25 százalékáért.
A hétfőn megkötött szerződésben szereplő kölcsön Közép-Kelet-Európa olaj- és gáziparának legnagyobb, biztosíték nélkül nyújtott kereskedelmi banki hitele, valamint a legnagyobb önálló EBRD-kötelezettségvállalás a természeti erőforrások szektorában mind Magyarországon, mind pedig a közép-kelet európai térségben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Első főszerepére nehezen találták meg Törőcsik Marit, aztán filmtörténetet írt

Első főszerepére nehezen találták meg Törőcsik Marit, aztán filmtörténetet írt

Városokat fenyeget a Pacaya vulkánból kiáramló láva – videó

Városokat fenyeget a Pacaya vulkánból kiáramló láva – videó

Nyomozás indult a Czeglédy Csabát állítólag követő autó ügyében

Nyomozás indult a Czeglédy Csabát állítólag követő autó ügyében