Tetszett a cikk?

Az EU kész arra, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén felszámolja egyes mezőgazdasági termények exporttámogatását, másokét pedig csökkentse - erősítették meg csütörtökön az Európai Bizottság illetékesei.

Franz Fischler mezőgazdasági és Pascal Lamy kereskedelmi kérdésekért felelős biztos szóvivői annak a kötetlen miniszteri tanácskozásnak az eredményeit értékelték, amelyet a héten Montreálban tartott a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) tagországainak egy része. A találkozó arra szolgált, hogy másfél hónappal a WTO-nak a mexikói Cancúnban tartandó miniszteri értekezlete előtt a résztvevők megpróbálják közelíteni álláspontjukat a világkereskedelem liberalizálásával kapcsolatos vitatott kérdésekben. A cancúni miniszteri értekezlet lesz a következő jelentősebb állomása a WTO égisze alatt zajló többoldalú kereskedelemliberalizációs tárgyalások legutóbbi fordulójának, amely 2001 novemberében Dohában nyílt meg. A legfontosabb nyitott kérdések az agrárkereskedelmet torzító támogatások csökkentésével, a fejlődő országok olcsóbb gyógyszerekhez juttatásával és a fejlettek piacainak nagyobb mértékű megnyitásával kapcsolatosak. A bizottsági szóvivők szerint a montreáli találkozón az agrárkereskedelmet illetően és az ipari termékek vámtarifáinak csökkentésével kapcsolatban sikerült előrehaladást elérni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Gigantikus biciklit lehet festeni 800 ezerért Kazincbarcikán

Gigantikus biciklit lehet festeni 800 ezerért Kazincbarcikán