Szeptember 30-ig felfüggeszti a K and H Equities kereskedési jogát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - jelentette be a hatóság pénteken. Közben a K and H Bank megállapodást kötött egy, a K and H bankcsoporton kívüli brókercéggel, hogy a K and H Equities működésének átmeneti szünete idejére ezen a brókercégen keresztül teljesíti a bank az ügyfelek által adott tőzsdei megbízásokat.

A PSZÁF-határozat szerint a felfüggesztés kiterjed a K and H Equities befektetési szolgáltatási, kiegészítő befektetési szolgáltatási, továbbá az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, valamint magánnyugdíjpénztár részére történő vagyonkezelési tevékenységére. A brókercég a következő két hónapban kizárólag csak saját tulajdonú eszközeinek kockázatmentes befektetési eszközbe történő befektetését végezheti, illetve a már meglévő ügyfelek derivatív pozícióinak lezárása iránti megbízásait fogadhatja el. A határozat indoklást nem tartalmaz, ellene közigazgatási eljárás keretében fellebbezni nem lehet. Bírósági felülvizsgálata azonban kérhető a határozat kézbesítésétől számított 30 napon belül.
A döntés valószínűleg nagy érvágás a K and H Equities számára, amely a Budapesti Értéktőzsde adatai szerint az idei év első hat hónapjának összesített forgalmi adatai alapján a második legnagyobb hazai bróker volt a börze azonnali piacán, több mint 263 milliárd forintos forgalommal. A K and H Bank időközben bejelentette, hogy megállapodást kötött egy, a K and H bankcsoporton kívüli brókercéggel, hogy a K and H Equities működésének átmeneti szünete idejére ezen a brókercégen keresztül teljesíti a bank az ügyfelek által adott tőzsdei megbízásokat.
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a PSZÁF-döntést követően pénteken közölte, hogy a brókercég tőzsdei kereskedési jogát augusztus 1-jétől szeptember 30-ig a határidős piacon csak zárás tevékenységre korlátozza. A brókercég a részvénypiacon továbbra is kereskedik; a tőzsde azonnali piacán csak saját számlás ügyleteket köthet. A felügyelet határozata értelmében ugyanis ügyfélmegbízásokat - a határidős piaci pozíciózárások kivételével - nem teljesíthet. A BÉT a brókercég kereskedési jogának visszaállításáról egyeztetett a felügyelettel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Áder János a parlamentben: "Nyugodt készülődést, áldott, békés karácsonyt mindenkinek!"

Áder János a parlamentben: "Nyugodt készülődést, áldott, békés karácsonyt mindenkinek!"

Hatalmasat bakizott a Samsung: egy iPhone-ról reklámozták az új mobiljukat

Hatalmasat bakizott a Samsung: egy iPhone-ról reklámozták az új mobiljukat

Visszavásárolhatják lakásukat az eszközkezelő bérlői

Visszavásárolhatják lakásukat az eszközkezelő bérlői

Mindig egy pingvinekkel teli szigetre vágyott? Most megveheti

Mindig egy pingvinekkel teli szigetre vágyott? Most megveheti

Többször is könnygázt vetettek be a Kossuth téren a rendőrök

Többször is könnygázt vetettek be a Kossuth téren a rendőrök

Kövér: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni

Kövér: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni