Tetszett a cikk?

Szeptember 30-ig felfüggeszti a K and H Equities kereskedési jogát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - jelentette be a hatóság pénteken. Közben a K and H Bank megállapodást kötött egy, a K and H bankcsoporton kívüli brókercéggel, hogy a K and H Equities működésének átmeneti szünete idejére ezen a brókercégen keresztül teljesíti a bank az ügyfelek által adott tőzsdei megbízásokat.

A PSZÁF-határozat szerint a felfüggesztés kiterjed a K and H Equities befektetési szolgáltatási, kiegészítő befektetési szolgáltatási, továbbá az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, valamint magánnyugdíjpénztár részére történő vagyonkezelési tevékenységére. A brókercég a következő két hónapban kizárólag csak saját tulajdonú eszközeinek kockázatmentes befektetési eszközbe történő befektetését végezheti, illetve a már meglévő ügyfelek derivatív pozícióinak lezárása iránti megbízásait fogadhatja el. A határozat indoklást nem tartalmaz, ellene közigazgatási eljárás keretében fellebbezni nem lehet. Bírósági felülvizsgálata azonban kérhető a határozat kézbesítésétől számított 30 napon belül.
A döntés valószínűleg nagy érvágás a K and H Equities számára, amely a Budapesti Értéktőzsde adatai szerint az idei év első hat hónapjának összesített forgalmi adatai alapján a második legnagyobb hazai bróker volt a börze azonnali piacán, több mint 263 milliárd forintos forgalommal. A K and H Bank időközben bejelentette, hogy megállapodást kötött egy, a K and H bankcsoporton kívüli brókercéggel, hogy a K and H Equities működésének átmeneti szünete idejére ezen a brókercégen keresztül teljesíti a bank az ügyfelek által adott tőzsdei megbízásokat.
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a PSZÁF-döntést követően pénteken közölte, hogy a brókercég tőzsdei kereskedési jogát augusztus 1-jétől szeptember 30-ig a határidős piacon csak zárás tevékenységre korlátozza. A brókercég a részvénypiacon továbbra is kereskedik; a tőzsde azonnali piacán csak saját számlás ügyleteket köthet. A felügyelet határozata értelmében ugyanis ügyfélmegbízásokat - a határidős piaci pozíciózárások kivételével - nem teljesíthet. A BÉT a brókercég kereskedési jogának visszaállításáról egyeztetett a felügyelettel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mind a hat angol klub visszalépett az Európai Szuperligától

Mind a hat angol klub visszalépett az Európai Szuperligától

Trükkös kontaktlencse kiadására készülhet az Apple, de még várni kell rá

Trükkös kontaktlencse kiadására készülhet az Apple, de még várni kell rá

3,4 milliárd forintért hirdetik, hogy Magyarország családbarát

3,4 milliárd forintért hirdetik, hogy Magyarország családbarát