Tetszett a cikk?

Esett a Vodafone részvényeinek ára a londoni tőzsdén azután, hogy a világ legnagyobb mobilszolgáltatója 38 milliárd dollárra, részvényenként 14 centre növelte az amerikai AT&T Wirelessre tett ajánlatát - jelentette a The Wall Street Journal.

Az ügylethez közelálló körök szerint az AT&T Wireless, amely nagyságra a harmadik amerikai mobilszolgáltató, a két pályázót, a Vodafone-t és a Cingulart egyaránt arra kérte, hogy a korábbinál nagyobb összeget ajánljon. A Cingular Wireless még pénteken 35 milliárd - egy részvényre 12,50 - dollárra növelte korábbi 30 milliárd dolláros ajánlatát.Az AT&T-re közép-európai idő szerint pénteken este 23 órakor járt le az ajánlattételi határidő. A cég nem hozta nyilvánosságra, hogy a határidő lejártáig hányan pályáztak, és milyen összeggel. Döntés ezen a héten várható. Az AT&T januárban kínálta fel magát eladásra, miután gyászos eredménybeszámoló-sorozatát követően 30 milliárd dolláros, azaz részvényenként 11 dolláros ajánlatot kapott a második számú amerikai mobilszolgáltatótól, a Cingulartól.A Cingular az SBC Communications Inc. és a BellSouth Corp. tulajdonában van. Az AT&T Wireless-ben 16 százaléka van a japán NTT DoCoMo mobil távközlési vállalatnak.A Vodafone-befektetők megosztottak a vásárlás kérdésében: egyesek nincsenek meggyőződve az ügylet hasznosságáról, de egyre többen sorakoznak fel Arun Sarin vezérigazgató mögé, aki azzal érvel, hogy erősödhetnének a Vodafone pozíciói az amerikai piacon. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Karácsony: Adják ide a vakcinát és beoltjuk Budapestet

Karácsony: Adják ide a vakcinát és beoltjuk Budapestet