Tetszett a cikk?

A popcorn sikerét mutatja, hogy 1934 és 1940 között a háromszorosára, évi 2 ezer tonnáról 6 ezer tonnára növekedett az Egyesült Államokban elfogyasztott pattogatott kukorica mennyisége.

Elhunyt Samuel M. Rubin, akinek jó hetven éve az a zseniális gondolata támadt, hogy az amerikai mozikban pattogatott kukoricát kell árusítania. Rubin, akit az Egyesült Államokban a "Sam the Popcorn Man" néven emlegettek, 85 éves volt. Floridában érte a halál.A nagy ötlet a nagy gazdasági világválság idején, a múlt század harmincas éveiben született. Az elképzelés sikerét mutatja, hogy 1934 és 1940 között a háromszorosára, évi 2 ezer tonnáról 6 ezer tonnára növekedett az Egyesült Államokban elfogyasztott pattogatott kukorica mennyisége. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!