Az amerikai Walt Disney filmgyártó és szórakoztatóipari csoport szerint a Comcast amerikai kábeltévé hálózat áron alul akarta megvásárolni a Disney-részvényeket.

A Walt Disney hétfő este elutasította a legnagyobb amerikai kábeltévé hálózat, a Comcast 66 milliárd dolláros, ellenséges felvásárlási ajánlatát, de nyitva hagyta az ajtót az ajánlat emelése és más pályázók jelentkezése számára. Az ABC tévét is ellenőrző Walt Disney igazgatótanácsa egyhangú döntést hozott, a Disney tényleges piaci értékéhez és nyereségkilátásaihoz képest részvényenként 3,60 dollárral alacsonyabbnak minősítve a Comcast részvénycserés ajánlatát, amely 0,78 Comcast-részvényt kínált a Disney-részvények darabjáért.A Comcastnak 41 amerikai szövetségi államban 21 millió előfizetője van, ezzel a legnagyobb az Egyesült Államokban. 66 milliárd dolláros ajánlatából 12 milliárd dollár a Disney adósságaink átvállalására szól. Ily módon az ajánlata 26,46 dollárt ér Disney-részvényenként. Múlt szerdától, a Comcast ajánlatának meghirdetésétől péntekig a Walt Disney 11,8 százalékkal drágult, pénteken 26,96 dolláron zárt a Wall Streeten, miközben a Comcast 11,9 százalékkal 29,90 dollárra olcsóbbodott. Hétfőn az amerikai piacok zárva voltak, nemzeti ünnep miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Clark Ádám térnél találkoznak holnap a tüntetők

A Clark Ádám térnél találkoznak holnap a tüntetők

Visszatér Berki Krisztián

Visszatér Berki Krisztián

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából

Kásler döntött, a jövőben is Zalán vezetheti a Pesti Magyar Színházat

Kásler döntött, a jövőben is Zalán vezetheti a Pesti Magyar Színházat