Tetszett a cikk?

Az amerikai Walt Disney filmgyártó és szórakoztatóipari csoport szerint a Comcast amerikai kábeltévé hálózat áron alul akarta megvásárolni a Disney-részvényeket.

A Walt Disney hétfő este elutasította a legnagyobb amerikai kábeltévé hálózat, a Comcast 66 milliárd dolláros, ellenséges felvásárlási ajánlatát, de nyitva hagyta az ajtót az ajánlat emelése és más pályázók jelentkezése számára. Az ABC tévét is ellenőrző Walt Disney igazgatótanácsa egyhangú döntést hozott, a Disney tényleges piaci értékéhez és nyereségkilátásaihoz képest részvényenként 3,60 dollárral alacsonyabbnak minősítve a Comcast részvénycserés ajánlatát, amely 0,78 Comcast-részvényt kínált a Disney-részvények darabjáért.A Comcastnak 41 amerikai szövetségi államban 21 millió előfizetője van, ezzel a legnagyobb az Egyesült Államokban. 66 milliárd dolláros ajánlatából 12 milliárd dollár a Disney adósságaink átvállalására szól. Ily módon az ajánlata 26,46 dollárt ér Disney-részvényenként. Múlt szerdától, a Comcast ajánlatának meghirdetésétől péntekig a Walt Disney 11,8 százalékkal drágult, pénteken 26,96 dolláron zárt a Wall Streeten, miközben a Comcast 11,9 százalékkal 29,90 dollárra olcsóbbodott. Hétfőn az amerikai piacok zárva voltak, nemzeti ünnep miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama