Tetszett a cikk?

A brit Reuters Group Plc nemzetközi hír- információ- és adatszolgáltató kedden 190 millió fontos nyereséget jelentett tavalyról adó, arculatérték-leírás és egyszeri tételek nélkül.

A kiigazítás nélküli, adó előtti nyeresége 49 millió font volt, a 2002-es 493 millió fontos, rekordméretű veszteség után. Az elemzők 110-150 millió font között várták a nyereséget. A csoport bevétele 11 százalékkal csökkent, 3,197 milliárd fontra 3,575 milliárdról - második éve folytatódott a visszaesés -, de ezt ellensúlyozta a költségcsökkentés. Változatlan szerkezetre és árfolyamokra számolva az előfizetésidíj-bevétel, amely a bevételek legnagyobb részét teszi ki, 10,2 százalékkal csökkent, kevésbé a vártnál.A működési nyereség 11 százalékkal 174 millió fontra csökkent, főleg átszervezési költségek miatt. Az első negyedévre a cég az előfizetésidíj-bevételek további, 9 százalékos csökkenését, az év többi részére a visszaesés lassulását várja. Tavaly év végén a csoport nettó adóssága 77 millió font volt, a 2002. végi 66 millió font helyett. A Reuters nettó adóssága 610 millió font volt 584 millió után, a csoporthoz tartozó Instinet értékforgalmi portál nettó alapjai ellenben 533 millió fontra nőttek 518 millióról. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Hétfő hajnalban kiderül, kap-e Golden Globe-ot Vanessa Kirby

Hétfő hajnalban kiderül, kap-e Golden Globe-ot Vanessa Kirby

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak