Tetszett a cikk?

A stabilitási és növekedési paktum teljes mértékű és kivételezés nélküli betartatását sürgette négy jelenlegi és két leendő EU-tagállam miniszterelnöke.

A spanyol, az olasz, a holland, a portugál, valamint a lengyel és az észt miniszterelnök hétfőn küldött ilyen értelmű közös levelet az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó ír kormányfőnek. A közös levél azt követően látott napvilágot, hogy az Európai Bíróság bejelentette: sürgősséggel vizsgálja majd azt a keresetet, amelyet az Európai Bizottság nyújtott be Németország és Franciaország ügyében.A bizottság az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek tanácsának azt a tavaly novemberi döntését támadta meg, amellyel Franciaország és Németország esetében gyakorlatilag felfüggesztették a paktum eljárásrendjének alkalmazását. A két tagállam - az eurózóna két legerősebb gazdasága - megsértette azt a szabályt, amely előírja, hogy a költségvetési hiány nem haladhatja meg a hazai össztermék (GDP) 3 százalékát. A stabilitási paktum értelmében az EU-nak büntetést kellett volna kiszabnia Franciaországra és Németországra. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: A rendőrök előtt hajtottak át az autók a piroson

Videó: A rendőrök előtt hajtottak át az autók a piroson

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”