Tetszett a cikk?

Calisto Tanzi a nyomozás során végig igyekezett védeni gyermekeit, akik egyebek mellett a Parma labdarúgóklub vezetésében is vezető szerepet vállaltak.

A Parmalat-csőd kapcsán újabb nyolc embert - köztük a volt cégtulajdonos Calisto Tanzi két gyermekét és testvérét - tartóztatták le kedden reggel az olasz pénzügyőrség nyomozói. Tanzit még december 31-én vették őrizetbe a pénzügyőrök, miután összeomlott az olasz tejipari óriáscég, a Parmalat, amelynek eltitkolt, nettó adóssága már szeptember végén 14,3 milliárd eurót tett ki. December elején a sajtó még csak négymilliárdot, később tízmilliárdot, majd a vérmesebbek 13 milliárdot emlegettek, míg a Price Waterhouse-Coopers könyvvizsgálóinak legújabb következtetése szerint jött ki az újabb csillagászati összeg.Calisto Tanzi, a cég alapító-tulajdonosa, s volt elnök vezérigazgatója tavaly hivatali ideje alatt csak 1,8 milliárd eurós nettó adósságot ismert el nyilvánosan. A nyomozás során végig igyekezett védeni gyermekeit - a most letartóztatott Stafanót és Francescát -, akik a Párma labdarúgóklub vezetésében és a Parmatours idegenforgalmi cégben is vezető szerepet vállaltak. Tanzi gyermekeit és fivérét, az ugyancsak kedden őrizetbe vett Giovanni Tanzit csalással, csődbüntettel és mérleghamisítással gyanusítják. Mellettük még a Parmalat-birodalom öt más vezető személyisége is vizsgálati fogságba került kedden. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban