Tetszett a cikk?

A második legnagyobb francia gyógyszergyár, a Sanofi-Synthélabo kedden hivatalossá tette ellenséges felvásárlási ajánlatát nálánál nagyobb riválisára, a Franciaországban vezető német-francia Aventisre. A fúzióval a világ harmadik legnagyobb gyógyszeripari óriáscége jöhetne létre.

A Le Figaro szerint még más gyógyszergyárak is beszállhatnak a versenybe, hogy elhárítsák a Sanofi ellenséges ajánlatát. A lap úgy tudja, hogy az amerikai Johnson & Johnson és a svájci Novartis jöhet szóba az Aventis megmentésére.Az Aventis túl alacsonynak találta a Sanofi ajánlatát, s kijelentette, hogy minden lehetőséget megvizsgál. Ugyanakkor a Sanofi-Synthélabonál hétfőn azt nyilatkozták, hogy a kitűnő tavalyi üzleti eredmények ellenére nem emelik az ajánlatot.A fúzióval a világelső Pfizer és a brit GalxoSmithKline mögött a harmadik legnagyobb gyógyszeripari óriás jönne létre. A francia kormány támogatja az egyesülést, és a francia tőzsdefelügyelet február elején engedélyezte az ajánlat folytatását. Az Aventis fellebbezést adott be e döntés ellen.Az Aventis 1999-ben alakult a francia Rhone-Poulenc gyógyszergyár és a lényegében gyógyszerrészlegére karcsúsított német Hoechst vegyiművek egyesítéséből. 2002-ben tovább áramvonalasították a vállalatot: a német Bayer AG gyógyszer- és vegyipari konszern megvette az Aventis agrokémiai részlegét, a CropScience-t.Magyarországon a Chinoin gyógyszergyár tartozik a Sanofi-Synthélabo csoporthoz.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus