Tetszett a cikk?

Mivel követeléseikről hat tárgyalási forduló után sem sikerült megállapodniuk a munkaadói szövetséggel, a villamosenergia-ipar három reprezentatív szakszervezete sztrájkbizottságot alakított.

A Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZSZ), a Bányaipari Dolgozók Szakszervezeti szövetsége, valamint a LIGA VHSZ vezető testületei azt követően döntöttek a sztrájkbizottság megalakításáról, hogy hat tárgyalási forduló után sem sikerült megállapodniuk a munkaadói szövetséggel a legalább 8 százalékos bruttó béremelést, munkaidőcsökkentést és önsegélyező pénztár alakítását tartalmazó szociális csomagról. A követeléseket aláírásával 17 ezer ágazati dolgozó támogatja.A szakszervezetek véleménye szerint a tulajdonosok közül az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. rugalmatlansága akadályozza a megegyezést. Emiatt két héttel ezelőtt levélben fordultak a vagyonkezelő vezetőihez, azonban választ nem kaptak.Gál Rezső, a VDSZSZ elnöke úgy nyilatkozott: a sztrájkbizottság megalakítását követően megkezdik a sztrájk esetén elégséges szolgáltatásra vonatkozó egyeztetéseket a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányítóval, a legközelebbi, hétfői tárgyalási fordulón pedig már a sztrájkbizottság egyeztet a munkaadókat tömörítő szövetséggel. A VDSZSZ tájékoztatott arról is: a szakszervezetek kifogásolják, hogy a gazdasági és közlekedési miniszter még mindig nem alakította meg azt a konzultatív testületet, amelynek feladata lenne az energiaipari ágazat kérdéseinek megvitatása. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Micimackós szettet ad ki a Lego

Micimackós szettet ad ki a Lego

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente