Tetszett a cikk?

Brókerek szerint az olajár csökkenése a szűkös amerikai benzintartalékok és a dollár euróval szembeni gyengülése miatt csak átmeneti.

Az amerikai kormány energetikai információs hivatala (IEA) a hétfői szünnap miatt csak csütörtökön délután hozza nyilvánosságra a február 13-val zárult hét tartalékadatait. Elemzők a benzinkészletek 630 ezer hordós csökkenését valószínűsítik.A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate (WTI) könnyűolaj a legközelebbi - február 20-án kifutó - márciusi határideje szerda reggel hordónként 35,10 dollár volt a New York-i árutőzsde Szingapúrban folytatódó ACCESS-jegyzésében, 9 centtel kevesebb a keddi Nymex-záró árnál. A márciusi lekötésű WTI ára kedden 63 centtel (1,8 százalékkal) 35,19 dollárra emelkedett New Yorkban.A márciusi fűtőolaj gallononként 8 centtel 93,95 centre csökkent szerda reggel a szingapúri ACCESS-jegyzésben. Kedden ez a határidő 0,24 centtel 94,03 centre csökkent New Yorkban.A márciusi szállítású ólmozatlan benzin amerikai gallononkénti ára szerda reggel 9 centtel emelkedett és 1,0525 dollár volt a szingapúri ACCESS-ben. Kedden ez a határidő 1,92 centtel 1,0516 dollárra drágult New Yorkban.Az északi-tengeri Brent könnyűolaj márciusi határideje kedden 37 centtel magasabban, 30,69 dolláron zárt a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE).

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban