Tetszett a cikk?

A tavalyi év negyedik negyedévében a szigetország gazdasága nőtt legnagyobb mértékben a legfejlettebb gazdasággal rendelkező országokat tömörítő G7 csoport tagjai között.

A bruttó nemzeti össztermék (GDP) 1,7 százalékkal növekedett Japánban az azt megelőző negyedévhez képest, ami egy évre vetítve a 7 százalékot is elérheti - közölte a japán kormányra hivatkozva az AFP. 2003-ban a GDP összesen 2,7 százalékkal növekedett, ami jelentős fellendülés a 2002. évi 0,4 százalékhoz képest. A gazdasági elemzők kissé alacsonyabb, 1,2 százalékos növekedést vártak a negyedik negyedévre, éves szinten 5 százalékot.A gazdaság fokozatosan javul, de ez jobbára a magánszektorban mutatkozó keresletnek tudható be – nyilatkozta szerdán Heizo Takenaka gazdasági miniszter. Az Egyesült Államok ugyanebben az időszakban évi 4 %-os növekedést produkált. A többi G7-es ország az év azonos időszakában az előző időszakhoz képest ennél csekélyebb növekedést produkált. (AFP)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Piacra dobják az összecsomagolható kis hidroplánt

Piacra dobják az összecsomagolható kis hidroplánt

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan