A Budapesti Értéktőzsde Rt. (BÉT) közgyűlése csütörtökön, a Budapesti Árutőzsde Rt. (BÁT) még szerdán jóváhagyta a két tőzsde integrációját, a közös börze legkésőbb 2005. január 1-én kezdheti meg működését.

Az elfogadott határozatok szerint az integrációs szerződést 2004. június 30-ig kell aláírni. A BÉT közgyűlése felkérte az igazgatóságot a szerződés előkészítésére és aláírására, továbbá a BÁT 25 százalékos Keler Rt.-ben meglévő részesedésének megvásárlására. A BÁT 1,125 milliárd forint névértékű Keler-részvénycsomagjának vételárát korábban 2,887 milliárd forintban határozták meg.A BÁT már szerdai közgyűlésén rábólintott a tőzsdefúzióra. Török Sándor, a BÁT elnöke hangsúlyozta, hogy a két tőzsde integrációjával kapcsolatos három napirendi pontot a részvényesek nagy többséggel megszavazták, ami az árutőzsde tulajdonosainak elkötelezettségét mutatja az egyesülés mellett. A közgyűlés jóváhagyta az árutőzsde tevékenységének átadására vonatkozó szerződési feltételeket és felhatalmazta az igazgatóságot a vonatkozó szerződés aláírására.A decemberi közgyűlés határozatai szerint az áru- és értéktőzsde egy jogi személyiséget alkotna, és ezen belül a BÁT egy önálló árutőzsdei szekcióként jelenne meg, és számára méltó tőzsdetermet alakítsanak meg. A BÁT tulajdonosai ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyílt kikiáltásos kereskedés, mint unikum legalább öt évig fennmaradjon, és természetesen megfelelő képviseletet szeretnének az integrált tőzsde vezető szervezeteiben, továbbá szabályzati autonómiát az árutőzsde szekció számára. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez a sütő tudja, hogy mit tettünk bele, és ahhoz igazodva kezd el működni

Ez a sütő tudja, hogy mit tettünk bele, és ahhoz igazodva kezd el működni

A szobor, amely gyógyítja a nőket

A szobor, amely gyógyítja a nőket

Uszoda épül az 52. emeleten, tériszonyosoknak nem ajánlott

Uszoda épül az 52. emeleten, tériszonyosoknak nem ajánlott

Újabb balegyenes a tudománynak: létfontosságú adatbázisok hozzáférhetetlenek

Újabb balegyenes a tudománynak: létfontosságú adatbázisok hozzáférhetetlenek

Hőségtől megvadult denevérek támadnak emberre Ausztráliában

Hőségtől megvadult denevérek támadnak emberre Ausztráliában

Végelszámolás alatt áll Tiborcz István egyik cége

Végelszámolás alatt áll Tiborcz István egyik cége