Tetszett a cikk?

A nagy érdeklődés miatt a tárlat nyitva tartási idejét már harmadszor hosszabbítja meg a Szépművészeti Múzeum.

A Monet és barátai című, a Szépművészeti Múzeumban március 15-éig megtekinthető impresszionista tárlatra elővételben már nem, csak a helyszínen adnak el jegyeket. A múzeum indoklása szerint ugyanis az e lehetőséggel élők miatt a többi látogatónak esetenként órákat is várakoznia kellett. Az intézmény vezetése közölte: a biztonsági előírások miatt egyszerre kétszázötvennél többen nem léphetnek be a tárlatra.A bemutató egyik szervezője kiemelte, hogy a Szépművészeti Múzeum a meghosszabbított nyitva tartás dacára fenntartja a hétfői szünnapot, s a kiállítást semmiképpen sem lehet meghosszabbítani. A kulturális minisztérium korábbi közlése szerint február 10-éig 140 ezren tekintették meg a kiállítást, míg a szervezők előzőleg összesen 100-150 ezer látogatóra számítottak.A FranciArt programjaként megrendezett Monet-bemutatóhoz 33 európai és amerikai gyűjteményből mintegy 70 festmény és rajz érkezett. Ezeket Claude Monet három festményével, valamint grafikai gyűjteményének 40 kiemelkedő darabjával egészítette ki a Szépművészeti Múzeum. A kiállításon olyan mesterek művei láthatók, mint Monet, Pissarro, Renoir, Boudin, Sisley, Signac és a szobrász, Auguste Rodin. A mostani kiállítást megelőzően csaknem egy évszázada – 93 évvel ezelőtt - rendeztek Budapesten reprezentatív impresszionista bemutatót.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Vonulás közben ráesett egy szarvas egy BMW-re Lengyelorszában

Vonulás közben ráesett egy szarvas egy BMW-re Lengyelorszában

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában