A magyar törvényhozás ugyan elfogadta a csatlakozáshoz szükséges törvényeket, a részletszabályok és végrehajtási utasítások tekintetében azonban lemaradt – vélik a könyvvizsgáló munkatársai.

Míg a multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai jól állnak a csatlakozás gyakorlati előkészítésében, addig a magyarországi kis- és közepes cégek, illetve önkormányzatok döntő hányada információhiánnyal küzd a belépést érintő kérdésekben – fogalmazott Erdős Gabriella csütörtökön. A PricewaterhouseCoopers (PwC) a nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég vezető partnere azt is aláhúzta: a cégek és önkormányzatok számára a belépésig hátralévő 72 nap nagyon szoros felkészülést igényel, különösen rossz helyzetben vannak e tekintetben a tisztán magyar tulajdonú kis cégek, illetve a kistelepülések.A PwC az elmúlt hetekben 16 megyeszékhelyet érintő konferencia-sorozatot tartott, amelyen több mint 1500 vállalat képviselője és közel 500 polgármester, illetve önkormányzati tisztviselő vett részt. A konferencia-sorozat tapasztalatai szerint a települések esetében a leggyakoribb probléma az, hogy az egyébként is forráshiányos önkormányzatok kevés hosszú távú átgondolt fejlesztési tervvel rendelkeznek, amelyhez támogatást tudnának igényelni az EU-tól. A vállalkozások kapcsán Erdős Gabriella megemlítette: az átmeneti szabályok hiányoznak számos gyakorlati kérdés megválaszolására. A vámtörvény változtatása most van a parlament előtt; késésben van a törvényhozás és emiatt késésben lesznek a vállalkozások is - mondta a vezető partner.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tavaly is nagy volt a forgalom a budapesti fürdőkben

Tavaly is nagy volt a forgalom a budapesti fürdőkben

Kosárlabda-Eb-t rendezne Magyarország

Kosárlabda-Eb-t rendezne Magyarország

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy török NBA-játékos ellen

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy török NBA-játékos ellen

Aaron Sorkin folytathajta a Facebook-filmet

Aaron Sorkin folytathajta a Facebook-filmet

Visszavonul a csehek világklasszis kapusa

Visszavonul a csehek világklasszis kapusa

Hatszor gyorsabban olvad az Antarktisz jege, és már a stabil gleccserek is fogynak

Hatszor gyorsabban olvad az Antarktisz jege, és már a stabil gleccserek is fogynak