Tetszett a cikk?

Napokon belül feljelentést tesz a volt tévéelnök, Ragáts Imre lemondásának napján nyilvánosságra került, jogosulatlanul kötött, majd titkosított címszerződés ügyében a Magyar Televízió.

Az MTV közalapítványi kuratóriumi elnöksége mai ülésén adta át az MTV Rt. felügyelőbizottságának jelentését Pinke György ügyvezetőnek, mint a testület egyik tagja mondta, "a szükséges lépések megtétele végett". Az információ szerint az ügyvezető az MTV Rt. nevében ismeretlen tettes ellen tesz majd feljelentést. Ragáts Imre volt tévéelnök nem kívánt reagálni a hírre.Haraszti Miklós, a kuratóriumi elnökség egyik tagja előző nap számolt be arról, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége csütörtökön tárgyalja a felügyelőbizottság (fb) azon jelentését, amely feljelentést javasol Ragáts Imre ellen, a volt tévéelnök tavaly decemberi távozása előtt nyilvánosságra került filmszerződés ügyében.Az fb szerint "feltehető, hogy hanyag vagy hűtlen kezelés bűncselekményének alapos gyanúja áll fenn" - mondta Haraszti Miklós, hozzátéve, a Keresztül-kasul a tengereken című búvárfilm-sorozat egy adásperce kategóriája átlagárainak hat-hétszeresébe került. A sorozat több mint négyszer drágább volt az MTV számára, mint az utóbbi évek legköltségesebb ilyen műsorának egy adásperce.A testület január 8-án kért külső szakértői jelentést arról, kezdeményezzen-e eljárást a volt tévéelnök, Ragáts Imre ellen a lemondásának bejelentése napján nyilvánosságra került filmszerződés kapcsán. A HVG tavaly december 18-ai számában jelent meg, hogy "azóta elvált felesége üzlettársának cégétől - állítólag a piaci ár háromszorosáért - vásárolt természetfilm-sorozatot Ragáts Imre, a köztévé elnöke" az MTV részére. Ragáts egy nappal a HVG megjelenése előtt, órákkal azt követően, hogy a hír nyilvánosságra került - egészségi okokra hivatkozva - január 1-jei hatállyal lemondott posztjáról. Az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége másnap, azaz december 18-án egyhangú szavazással elfogadta a lemondást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

Szerdán 4211 új fertőzött volt, csütörtökön már 6278, 152 ember elhunyt

Szerdán 4211 új fertőzött volt, csütörtökön már 6278, 152 ember elhunyt

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente