Tetszett a cikk?

A miniszterelnök tanácsadói az elhízás elleni küzdelem jegyében vették fontolóra a magas zsírtartalmú élelmiszereket megadóztatását – írja a The Times.

A brit egészségügyi hatóságok közvetlenül nem tudják befolyásolni azt az aggasztó jelenséget, hogy egyre inkább elhíznak az ország polgárai – idézi a tervezet szerzőit a brit napilap. Véleményük szerint a szendvicsek, a hasábburgonya és más, kalóriadús termékek fogyasztásának csökkenését jobb táplálkozási normák kidolgozása segítené.A lap – a nem hivatalos tervezetet idézve – azt írja: a kalóriatartalomnak megfelelően emelnék az ÁFA-kulcsot a magas zsírtartalmú élelmiszeripari termékek esetében, így az adóintézkedések termékekre és nem személyekre vonatkoznának.Február elején három brit orvosszervezet közös dokumentumban szólította fel a hatóságokat, tegyenek sürgősen intézkedéseket annak érdekében, hogy "elejét vegyék a Nagy-Britanniában terjedő kóros elhízási járvány riasztó következményeinek".(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Élen jár energiapazarlásban a magyar lakosság

Élen jár energiapazarlásban a magyar lakosság

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma