Tetszett a cikk?

A tegnapi egyeztetést eltérően értékelték a tárgyaló felek: a minisztérium eredményesnek nevezte, míg a gazdák csak elmozdulásról beszéltek.

Eredményes szakértői egyeztetést folytattak az agrártárca és a demonstráló gazdák megbízottai, a megbeszéléseket péntek délelőtt folytatják - tájékoztatta a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivője az MTI-t csütörtökön késő este.A minisztériumban 6 és fél órán át tartó tárgyalásokat követően Dékány András a résztvevők megállapodása alapján részleteket nem árult el, de annyit elmondott, a tárca és a demonstráló gazdák megbízottai megegyeztek, hogy folytatják megbeszéléseiket. Az egyeztetésen részt vesz Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter is.A tárgyalásokon Gárdosi Péter, a szaktárca piacfelügyeleti főosztályának vezetője elnökölt, de a munkába bekapcsolódott Benedek Fülöp közigazgatási államtitkár is. A megbeszéléseken mindenekelőtt a tej-, a sertés- és a baromfiágazat problémáiról volt szó.Jakab István, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének elnöke – a csütörtöki tárgyalásokat értékelve – a Magyar Rádiónak nyilatkozva csak elmozdulásról beszélt, véleménye szerint még mindig több a nyitott kérdés, mint a lezárt. A tárgyalások alatti hírzárlatot tiszteletben tartva csak annyit mondott: elsősorban az ágazati kérdések tisztázatlanok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden Kínába érkező külföldi számára kötelező lesz az anális koronavírusteszt

Minden Kínába érkező külföldi számára kötelező lesz az anális koronavírusteszt

A mianmari tüntetések legvéresebb napja volt a szerdai, 38 ember halt meg

A mianmari tüntetések legvéresebb napja volt a szerdai, 38 ember halt meg

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban