A tegnapi egyeztetést eltérően értékelték a tárgyaló felek: a minisztérium eredményesnek nevezte, míg a gazdák csak elmozdulásról beszéltek.

Eredményes szakértői egyeztetést folytattak az agrártárca és a demonstráló gazdák megbízottai, a megbeszéléseket péntek délelőtt folytatják - tájékoztatta a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivője az MTI-t csütörtökön késő este.A minisztériumban 6 és fél órán át tartó tárgyalásokat követően Dékány András a résztvevők megállapodása alapján részleteket nem árult el, de annyit elmondott, a tárca és a demonstráló gazdák megbízottai megegyeztek, hogy folytatják megbeszéléseiket. Az egyeztetésen részt vesz Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter is.A tárgyalásokon Gárdosi Péter, a szaktárca piacfelügyeleti főosztályának vezetője elnökölt, de a munkába bekapcsolódott Benedek Fülöp közigazgatási államtitkár is. A megbeszéléseken mindenekelőtt a tej-, a sertés- és a baromfiágazat problémáiról volt szó.Jakab István, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének elnöke – a csütörtöki tárgyalásokat értékelve – a Magyar Rádiónak nyilatkozva csak elmozdulásról beszélt, véleménye szerint még mindig több a nyitott kérdés, mint a lezárt. A tárgyalások alatti hírzárlatot tiszteletben tartva csak annyit mondott: elsősorban az ágazati kérdések tisztázatlanok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?

Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

A város peremén: indul a lelketlen kastélymutyi?

A város peremén: indul a lelketlen kastélymutyi?

Gyászol a TV2 a

Gyászol a TV2 a

Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét