Tetszett a cikk?

Lezárultak a tárgyalások a Dunaferr többségi tulajdonának eladásáról, de a hitelezők aláírása még hiányzik.

Az ÁPV Rt. Igazgatóságának csütörtöki döntése alapján akár a héten aláírhatják a Dunaferr többségi tulajdonának eladásáról szóló szerződéseket. Az illetékesek egyelőre nem nyilatkoztak, de az ÁPV Rt. közleményében a következő található: „Ezzel a döntésével az ÁPV Rt. elő kívánja segíteni a Dunaferr hitelezőiből álló banki konzorcium és a befektetők közötti további tárgyalások eredményességét."Egyes értesülések szerint ez azt jelenti, hogy a Donbass-Duferco ukrán-svájci konzorcium irányíthatja majd a Dunaferrt. A Napi Gazdaság csütörtöki számában azt írja, hogy a konzorciumnak még meg kell állapodnia azokkal a pénzintézetekkel, amelyeknek a Dunaferr körülbelül 60 milliárd forinttal tartozik.A cég megszerzése és a befektetés körülbelül 100 milliárd forintba kerül majd öt év alatt. Ebben az összegben benne van a 444 millió forintos vételár is.Kéthetes tárgyalássorozat végén a szakszervezetek után a vállalat vezetése is aláírta a 6,27 század százalékos átlagos bérfejlesztésről szóló megállapodást.A Magyar Rádió értesülése szerint az érdekképviseletek elégedettek a tárgyalások eredményével, hiszen a bérfejlesztés mértékével várhatóan megőrizhetők a reálbérek a Dunaferrben, másrészt a szociális területeken is sikerült a tavalyinál előnyösebb támogatásokat kiharcolni. A vállalat különböző társaságainál tehát megkezdődhet a további béralkuk sora a még előnyösebb bérfejlesztésekért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Beindult a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik szakértőjének füstgránátja miatt

Beindult a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik szakértőjének füstgránátja miatt

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba