A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő budapesti székhelyű befektetési társaság, az Arago Rt. tavaly 114 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el a 2002-es 752 millió forint veszteség után.

Az Arago értékesítésből származó konszolidált nettó árbevétele tavaly 48,7 százalékkal 49,4 milliárd forintra emelkedett. Az egyéb bevételek 169,9 százalékkal 2,56 milliárd forintra nőttek. Itt döntően a konszolidációba vont Pick és az Eravis ingatlan- és eszközértékesítése szerepel. Ugyanez az oka annak, hogy a költségek között a legnagyobb arányban, 119,8 százalékkal az egyéb ráfordítások emelkedtek, 3,60 milliárd forintra.A társaság konszolidált üzemi eredménye 2003-ban 1,22 milliárd forintot tett ki, 9,3 százalékkal csökkent az előző évhez képest, döntően a Ringa eladása miatt. A pénzügyi veszteségek 42,9 százalékkal 626 millió forintról 895 millió forintra emelkedtek. A 2002-es 631 millió forintos nettó rendkívüli veszteség viszont 15 millióra csökkent, így az adózás előtti nyereség 265,7 százalékkal, 84 millió forintról 306 millió forintra nőtt.Az Arago Rt.-nek jelenleg valamivel több mint 8,6 százaléknyi tulajdona van a Budapesti Értéktőzsde Rt.-ben (BÉT), és 13,5 százalékkal rendelkezik a Budapesti Árutőzsde Rt.-ben (BÁT). Miután csütörtökön a BÉT rendkívüli közgyűlése döntött a 10 százalékos tulajdonosi korlát eltörléséről, "az Arago átgondolja a további részvényvásárlást" -mondta Gránicz János, az Arago Rt. vezérigazgatója. A két tőzsde integrációja és az elszámolóház, a Keler Rt. részvényeinek megvásárlása növeli a BÉT részvényesi értékét.

(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Osztozkodás Andy Vajna örökségén: a Filmalapnál pótolhatatlan, az üzletben nem

Osztozkodás Andy Vajna örökségén: a Filmalapnál pótolhatatlan, az üzletben nem

Újabb posztról mondott le Balog Zoltán

Újabb posztról mondott le Balog Zoltán

Holnap újra rákezd a havazás, a Kékesen már 37 centi hullott

Holnap újra rákezd a havazás, a Kékesen már 37 centi hullott

Elrabolták az Esterházy Alapítványok vezetőjének anyját Ausztriában

Elrabolták az Esterházy Alapítványok vezetőjének anyját Ausztriában

Ilyen is van már: ez a headset tudja, hova néz a viselője

Ilyen is van már: ez a headset tudja, hova néz a viselője

Egyre többen tartoznak a NAV-nak

Egyre többen tartoznak a NAV-nak