Tetszett a cikk?

A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő budapesti székhelyű befektetési társaság, az Arago Rt. tavaly 114 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el a 2002-es 752 millió forint veszteség után.

Az Arago értékesítésből származó konszolidált nettó árbevétele tavaly 48,7 százalékkal 49,4 milliárd forintra emelkedett. Az egyéb bevételek 169,9 százalékkal 2,56 milliárd forintra nőttek. Itt döntően a konszolidációba vont Pick és az Eravis ingatlan- és eszközértékesítése szerepel. Ugyanez az oka annak, hogy a költségek között a legnagyobb arányban, 119,8 százalékkal az egyéb ráfordítások emelkedtek, 3,60 milliárd forintra.A társaság konszolidált üzemi eredménye 2003-ban 1,22 milliárd forintot tett ki, 9,3 százalékkal csökkent az előző évhez képest, döntően a Ringa eladása miatt. A pénzügyi veszteségek 42,9 százalékkal 626 millió forintról 895 millió forintra emelkedtek. A 2002-es 631 millió forintos nettó rendkívüli veszteség viszont 15 millióra csökkent, így az adózás előtti nyereség 265,7 százalékkal, 84 millió forintról 306 millió forintra nőtt.Az Arago Rt.-nek jelenleg valamivel több mint 8,6 százaléknyi tulajdona van a Budapesti Értéktőzsde Rt.-ben (BÉT), és 13,5 százalékkal rendelkezik a Budapesti Árutőzsde Rt.-ben (BÁT). Miután csütörtökön a BÉT rendkívüli közgyűlése döntött a 10 százalékos tulajdonosi korlát eltörléséről, "az Arago átgondolja a további részvényvásárlást" -mondta Gránicz János, az Arago Rt. vezérigazgatója. A két tőzsde integrációja és az elszámolóház, a Keler Rt. részvényeinek megvásárlása növeli a BÉT részvényesi értékét.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Elképesztő drónfelvétel készült az Etna kitöréséről

Elképesztő drónfelvétel készült az Etna kitöréséről