Tetszett a cikk?

A német idegenforgalmi vállalat a közép-európai üzletágban 320 könyvelői munkahelyet szűntet meg, és Budapesten 70 új munkahelyet hoz létre.

Az áthelyezés évente hét millió euró megtakarítást jelent a társaságnak. A TUI szóvivője, Mario Köpers szerint a könyvelési feladatokat idén ősztől végzik Budapesten a konszern számára. Indoklásként az alacsonyabb béreket, a jó infrastruktúrát és a lehetséges munkatársak jó német nyelvtudását említette a szóvivő.Köpers megerősítette, hogy a tizenegy TUI leányvállalat számára könyvelést végző 240 munkatárs egy új vállalat, a TUI Dienstleistung GmbH irányítása alatt végzi a jövőben munkáját. Az idegenforgalmi konszern könyvelése ezentúl két helyen, Hannoverben és Budapesten lesz, ide telepítenek át munkahelyeket Ausztriából és Svájcból is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!