Hétfő délig 32 százalékkal nőtt a Forrás-részvények árfolyama. A visszavonulásra készülő Leisztinger Tamás gáláns ajánlattal lepte meg a részvényeseket. A parkettől hamarosan búcsúzó Forrás részvényeknek az elmúlt 180 napon mért 807 forintos átlagárát 48 százalékkal meghaladó 1200 forintos árat hajlandó fizetni a kisbefektetők papírjaiért.

A nem éppen nagyvonalúságáról ismert Arago meglepően gáláns ajánlattal lepte meg a kisbefektetőket. A BÁV, az Eravis, a Pick és a Domestore esetében a kisbefektetőnek a törvényben előírt minimumot éppen elérő összeget fizető tőzsdecápa, Leisztinger Tamás cége, az Arago az alaptőke 18,29, míg a szavazatoknál 32,93 százalékát képviselő részvénypakettel rendelkezik a kárpótlási jegyeket részvényekre cserélő Forrás Rt.-ben, amely a befektetők kezén forgó 3 353 552 darab Forrás törzsrészvényre 1200 forintos áron tett vételi ajánlatot.Az Arago azzal nyer az üzleten, hogy – a 4 millió elsőbbségi részvény figyelembevételével – az egy részvényre jutó saját tőke még a kisbefektetőknek kifizetett 48 százalékos prémium mellett is 52 százalékkal haladja meg az ajánlati árat – vélekedik a portfolio.hu.A gáláns ajánlat mögött az jólértesült források más okot is felfedezni vélnek. Az Arago Holding alapítója, Leisztinger Tamás - az Eravistól a Westpharmáig, a Hunguest Hotelstől a Budapesti Érték-, illetve Árutőzsdéig számos sikeres vállalatfelvásárlás kitervelője és végrehajtója - visszavonulni készül a magyar tőkepiac tűzvonalából – írja a Napi online. A fizikus végzettségű, 36 éves Leisztinger az Aragóhoz közelálló források szerint a jelenlegi Arago-vezérre, Gránicz Jánosra bízza a cégbirodalom irányítását és eredeti hivatásához tér vissza: augusztustól fizikusként fog dolgozni.A Forrás-részvényekre tett nagyvonalú Arago-ajánlat miatt a tőzsde vezetésének is átmenetileg át kellett alakítania az ajánlati árra vonatkozó szabályait. Az Arago által ajánlott 1200 forintos árfolyam közel 40 százalékkal magasabb az aktuális tőzsdei árnál. Egy nap alatt az árfolyam - főszabályként - maximum csak 20 százalékkal mozdulhatna el, de a BÉT vezetésének egyedi döntése értelmében a Forrás árfolyama 40 százalékot mozdulhat el. Az ajánlat azonban csak a PSZÁF jóváhagyását követően lép életbe és az Arago fenntartja a jogot az ajánlattól történő elállásra (bár ennek kockázata meglehetősen alacsony többség megszerzése esetén). A nyilvános ajánlat nem vonatkozik az osztalék elsőbbségi részvényekre.Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Talált egy bolygót a Hubble, ami szó szerint elpárolog

Talált egy bolygót a Hubble, ami szó szerint elpárolog

Továbbküldte Kövér Ádernek a túlóratörvényt

Továbbküldte Kövér Ádernek a túlóratörvényt

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Őrizetbe vettek három embert a törökországi vonatbaleset miatt

Őrizetbe vettek három embert a törökországi vonatbaleset miatt

Megvan, mikor téríti vissza a korábbi különbözeteket előfizetőinek a Vodafone

Megvan, mikor téríti vissza a korábbi különbözeteket előfizetőinek a Vodafone

Prőhle a rabszolgatörvényről: Ha valakit arra kényszerítenek, hogy többet dolgozzon, az rossz

Prőhle a rabszolgatörvényről: Ha valakit arra kényszerítenek, hogy többet dolgozzon, az rossz