Dél-Korea vezető autógyártójának kínai vegyes vállalata második üzemét építené meg az ázsiai országban.

A Hyundai Motor Co kedden bejelentette, hogy újabb 740 millió dolláros befektetéssel járul hozzá, hogy kínai vegyes vállalata megépíthesse második üzemét a világ leggyorsabban növekvő autópiacán.A Beijing-Hyundai Automotive Co, amely a Hyundai és a Beijing Automotive Industry Holdings 50-50 százalékos tulajdonában van, jelenleg egy pekingi üzeme van, amelynek éves kapacitása ez idő szerint 60 ezer gépkocsi.Csökkentek az autóeladásokKínában 19 százalékkal csökkentek májusban az autóeladások áprilishoz képest, tükrözve a kormány gazdasági növekedést fékező és az olcsó autóvásárlási hiteleket szigorító lépéseinek hatásait. Ez volt a második egymást követő hónap, amikor a világ leggyorsabban bővülő autópiacán csökkent az autóeladás. Májusban 177 500 autók adtak el az autószalonokban, áprilisban még 220 100-at. Az autóeladások már áprilisban is csökkentek, 2,72 százalékkal márciushoz képest.A Kínában piacvezető német Volkswagen és amerikai General Motors - amelyek gyártókapacitásuk több mint megduplázását tervezik 2008-ig - azt mondták, nem aggasztja őket az eladások lassuló emelkedése. Rámutattak, még ha az eladások csak 10 százalékkal emelkednek is 2003-hoz képest, ez akkor is jobb, mint például az Egyesült Államok piaca.Az ázsiai országban tavaly több mint 2 millió gépjárművet adtak el, csaknem kétszer annyit, mint 2002-ben. Ágazati körökben az idén az autóeladások 20-30 százalékos emelkedését várják. Az év első öt hónapjában 964 700 autó kelt el az autókereskedésekben, 37,7 százalékkal több, mint a tavalyi első öt hónapban. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

Egy rendőri agresszió anatómiája: bevitték, megfélemlítették, pedig ott sem volt

Egy rendőri agresszió anatómiája: bevitték, megfélemlítették, pedig ott sem volt

Hangfelvételen, ahogy a rendőrök veréssel fenyegetnek egy tüntetőt

Hangfelvételen, ahogy a rendőrök veréssel fenyegetnek egy tüntetőt

Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén

Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén

Társasjáték hőse lett a Viszkis rabló

Társasjáték hőse lett a Viszkis rabló