Pert indított Siófok önkormányzata a sportminisztérium ellen a stadionépítésre ígért 500 millió forintos támogatás elmaradása miatt - közölte a város fideszes polgármestere.

Siófok nem kap félmilliárd forintot stadionfelújításra, nem lesz új beléptetőrendszere és világítással ellátott, műfüves edzőpálya nélkül kell kibírnia a város focicsapatának.A mintegy másfélmilliárd forint értékű beruházás egyharmadát kitevő támogatást múlt év végéig kellett volna, a Fidesz-kormány ígéretének megfelelően, megkapnia a városnak. - Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy az önkormányzatnak "tehetetlenségében" a bírósághoz kellett fordulnia - mondta az MTI-nek Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere."A kifizetést azzal utasították el, hogy nincs pénz, ám ez nem felel meg a valóságnak, ugyanis a szaktárca 5 milliárd forint szabadon felhasználható kerettel rendelkezik, aminek csak a felét fordították pályázati támogatásokra" – állítja a város vezetője.A támogatás elmaradásával a várost nagy veszteség érte, hiszen a legfrissebb hírek szerint az NB I-ben játszó, negyedik helyen végzett felnőtt futballcsapatuk, a Balaton FC a napokban Pápára költözött át, mert a siófoki pálya nem felelt meg az osztályba sorolás követelményeinek – érzékeltette a drámai helyzetet a polgármester.Arról is sikertelenül próbált a város egyezkedni a minisztériummal, hogy a jelenleg raktáron lévő beléptető rendszert adják oda Siófoknak, amivel csökkenthető lett volna a támogatás összege. A polgármester azt is nehezményezi, hogy a világítással ellátott műfüves edzőpálya építésre beadott pályázatukat is elutasította szaktárca, noha az mindenben megfelelt a pályázati kiírásnak.Gőz Gabriella, a minisztérium sajtófőnöke elmondta: "Nem volt támogatási szerződés a minisztérium és Siófok önkormányzata között", Deutsch Tamás, a minisztérium előző ciklusbeli vezetője tett ígéretet az 500 millió forintos támogatásra, "később azonban kiderült, hogy ennek nincs meg a fedezete".Hozzátette: a minisztériumnak hivatalosan nincs arról tudomása, hogy a siófoki önkormányzat pert indított ellene, és a keresetet nem kapták meg a bíróságtól.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Méghogy túlóra... A világ egyik leggazdagabb embere szerint pont, hogy a kevesebb munka jelenti a jövőt

Méghogy túlóra... A világ egyik leggazdagabb embere szerint pont, hogy a kevesebb munka jelenti a jövőt

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Pontosított Volner, a békés tüntetőkkel nincs baja

Pontosított Volner, a békés tüntetőkkel nincs baja

Megérkezett a havazás, bekeményít a tél

Megérkezett a havazás, bekeményít a tél

Videón, ahogy a rendőrök lerohanják a 21 éves férfit a Körúton

Videón, ahogy a rendőrök lerohanják a 21 éves férfit a Körúton

Ma van a magyar kórusok napja

Ma van a magyar kórusok napja