A K and H ügyével összefüggésbe hozott Britton cégcsoport magyarországi képviselőjének kihallgatása szerdán a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán (SZBEI) kezdődött meg.

Kerék "átfogóan tett vallomást a történtekről", és beszámolt a Britton és az amerikában bejegyzett hasonló nevű off-shore cég közötti kapcsolatról – mondta Nehéz-Posony István, Kerék védője még kedden. A gyanúsított ügyvédje szerint szerdán konkrét kérdések fognak felmerülni, és hangsúlyozta: ügyfele kész arra, hogy minden kérdésre válaszoljon, és azt mondja, semmi titkolnivalója nincs.A védő megjegyezte: már "jó két hónapja" megkezdődött a gyanúsított vagyonának zár alá vétele, nagyjából 60 millió forint nagyságrendben. Nehéz-Posony István korábban az MTI-nek azt mondta: "Kerék Csaba tagadja, hogy bármiben is jogszabályt sértett volna, ő azt mondja, hogy teljesen szabályszerű ügyletek voltak". A védő képtelenségnek nevezte azt a feltételezést, hogy ügyfele okiratokat állított volna ki Kulcsár Attila, a K and H Equities több milliárd forintos sikkasztással gyanúsított volt befektetési tanácsadója helyett.Kerék Csabát ügyészi utasításra június 10-ére virradóan az ártándi határátkelőhelyen fogták el, majd kihallgatták. A Budai Központi Kerületi Bíróság másnap egy hónapra előzetes letartóztatásba is helyezte a férfit, a Britton cégcsoport magyarországi képviselőjét különösen nagy értékben elkövetett sikkasztással és pénzmosással gyanúsítják. Négy nappal később a bíróság elutasította az előzetes letartóztatás megszüntetésére és óvadék elfogadására tett indítványt. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Beperelte az Esterházy család Magyarországot

Beperelte az Esterházy család Magyarországot

Kézilabda-vb: az olimpiai és az Afrika-bajnok vár a magyarokra

Kézilabda-vb: az olimpiai és az Afrika-bajnok vár a magyarokra

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

Spermát fecskendezett egy férfi az alkarjába, mert annyira fájt a háta

Spermát fecskendezett egy férfi az alkarjába, mert annyira fájt a háta

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros