Tetszett a cikk?

Rajthoz állt a döntős mezőny a Jubanka 88 százalékáért folyó küzdelemben. Nyolc más bankkal együtt a kiválasztott versenyzők közé bekerült az OTP Bank Rt. is.

Az ötödik legnagyobb szerb bankéra a görög Alpha Bank, az OTP, az Erste, a BA-CA, a Socgen, az Unicredito, a GE és a szlován Nova Ljubljanska Banka tehet ajánlatot – mondta Radovan Jelesics Jugoszláv jegybankelnök a Reutersnek, de nem nevezte meg az első körben kiesett három ajánlattevőt. A végső döntést október végére ígérik.A Jubanka 2003. december 31-i mérlegfőösszege 217 millió euró; saját tőkéje pedig 2004. május végén 116 millió euró volt. Fiókjainak száma 88, ügyfeleinek becsült száma 250,000. Az akvizíció nagyságrendje a Robank és a DSK között helyezkedik el – írja a portfolio.hu.A Jubankáért gyakorlatilag csaknem az összes régióban aktív bank indult, az OTP esélyei azonban ennek ellenére sem rosszak. Amennyiben a Jubankát nem sikerül megszerezni, úgy még több bank vár eladásra, amelyek megszerezhetőek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint ráncfelvarrás: nagy frissítést kapott a 27”-es iMac

Több mint ráncfelvarrás: nagy frissítést kapott a 27”-es iMac

Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest

Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest

Letörte egy szobor lábujjait a rátehénkedő turista Olaszországban – videó

Letörte egy szobor lábujjait a rátehénkedő turista Olaszországban – videó