Tetszett a cikk?

Az Antenna Hungária Rt. (AH) tőzsdei árfolyamának emelkedése mögött valószínűleg a kormányzati kommunikációs tender kiírásának közelsége játszhat döntő szerepet.

A cégben a tender egyik potenciális győztesét látják, ezért a papírjai már 3200 forinton forognak a parketten. Az AH emelkedése akkor kezdődött, amikor múlt héten bejelentették, szeptemberben kiírják az EDR tendert – írja a portfolio.hu. (Az EDR gyakorlatilag a TETRA technológia semleges elnevezése, a Tetra pedig az egyik szabvány, amellyel biztosítani lehet a kormányzati szervek kommunikációját.)Az AH-nak nagy esélye van, hogy bekerüljön egy nyertes konzorciumba a Motorola, vagy a Nokia, esetleg az Ericsson, vagy a Siemens valamelyike mellé, ami a győztes cégcsoportnak 35-50 milliárd forintos beruházást és évi sok milliárd forintos szolgáltatási díjat jelent. Az AH vagy a Matáv Rt. infrastruktúrájával és szakértelmével kapcsolódhat be az üzletbe, amely ugyan alacsony, de biztos hozammal jár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pozitív lett a koronavírustesztje a pápai idősotthon egy dolgozójának

Pozitív lett a koronavírustesztje a pápai idősotthon egy dolgozójának

Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

Az ezüstérem ellenére távozhat Conte az Inter kispadjáról

Az ezüstérem ellenére távozhat Conte az Inter kispadjáról