A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) biztosa felügyeli majd ezentúl a bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC, a Balaton FC, a Videoton, a Békéscsaba és a Budapest Honvéd gazdasági tevékenységét.

A felügyelőbiztos minden hónap utolsó napjáig írásos jelentésben ad tájékoztatást az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének. Költségeit a sportszervezet fizeti.A legkritikusabb a helyzet jelenleg a fővárosi zöld-fehéreknél, ott az elnökség döntése szerint november 1-ig rendezni kell az anyagiakat, a sportszervezet által vállalt gazdasági egyensúlyt. Ha ez nem sikerül, akkor a klublicencben megfogalmazott szankciókat alkalmazzák majd, amely pontlevonáshoz is vezethet.Az MLSZ elnöksége keddi rendkívüli ülésén bírálta el az NB I-es indulásról szóló - az MLL korábbi elutasító döntése elleni - fellebbezéseket. A liga korábban hat NB I-es csapat nevezését utasította el ezeket most - a diósgyőriekét kivéve - elfogadta.A Siófokon szereplő Balaton FC Miskolcra teszi át székhelyét, a szombathelyi Lombard FC pedig Pápára költözik. A Diósgyőr nevezését nem fogadta el a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az MLSZ klublicenc hiányában elutasította a DVTK beadványát. Ugyanakkor az is eldőlt, hogy az eddig Siófokon szereplő Balaton FC Miskolcra teszi át székhelyét Pápa helyett, de ez a város sem marad élvonalbeli csapat nélkül. Az eddig Szombathelyen működő Lombard FC ugyanis éppen Pápára költözik. Így jelenleg 15 csapat szerepel az NB I-es listán.Az MLSZ kedden felkérte a nyíregyházi klubot az NB I-es szereplésre, hogy 16-os mezőny alakuljon ki. Ehhez azonban szükséges az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jóváhagyása, illetve az MLL licencbizottságának elsőfokú, pozitív határozata.A Pápa és a Nyíregyháza nyilatkozott arról, hogy jövő tavaszig stadionjában – önkormányzati segítséggel – kiépíti a villanyvilágítást. Az NB I/B-s nevezéseket vizsgálva az elnökség elfogadta a Kecskemét, a Makó, a Mosonmagyaróvár, a Pápa és a Szeged fellebbezését, miután az érdekeltek pótolták szükséges dokumentumaikat a ligánál. A Balassagyarmat nem nyújtott be fellebbezést, így nem vehet részt az NB I B-s bajnokságban. Arról is döntött az elnökség, hogy az átigazolási időszak július 20-a helyett 31-én zárul. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Momentum: jósolni sem lehet, mi fog ma este történni a tévészékháznál

Momentum: jósolni sem lehet, mi fog ma este történni a tévészékháznál

Egyelőre főnök nélkül marad a Nissan

Egyelőre főnök nélkül marad a Nissan

Sípályára irányította a GPS két magyar autóját Ausztriában

Sípályára irányította a GPS két magyar autóját Ausztriában

Kövér még nem sújtott le az ellenzéki képviselőkre

Kövér még nem sújtott le az ellenzéki képviselőkre

Konkurenciát csinált magának, rámehetett volna a cége, mégis világhírű lett

Konkurenciát csinált magának, rámehetett volna a cége, mégis világhírű lett