Három óra 15 percre felfüggeszti adását szerdán az RTL Klub, mivel a kereskedelmi televízió egy napon belül hajtja végre az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) több szankcióját.

Az ORTT az RTL Klub műsorszolgáltatási jogát többször is felfüggesztette már, ha álláspontja szerint a televízió megsértette a médiatörvényt - írta közleményében a csatorna, hozzátéve, a határozatok többségével nem értettek egyet és bíróságon támadták meg a döntéseket."Felügyeleti hatóságunkkal azonban a jó kapcsolat fenntartására törekszünk, ezért hat keresetünket (...) visszavontuk, így ezeket a határozatokat végre kell hajtanunk" - közölte a társaság. Tájékoztatásuk szerint a keresetek a Balázs-show, a Mónika-show és a ValóVilág műsorszámaival, valamint hét játékfilmmel és egy videoklippel kapcsolatosak. "A fentiekre tekintettel 2004. július 21-én az RTL Klub műsora 3 óra 15 percben nem lesz látható" - olvasható a közleményben.Kolosi Péter programigazgató nem mondta meg, pontosan hány órától sötétítik el a képernyőt. Mindössze annyit közölt, hogy több részletből tevődik össze a 3 óra 15 perc, közben egyes műsorokat sugároznak majd. A közlemény szerint a Híradót és a Fókuszt például a megszokott műsoridőben láthatják a nézők - írja az MTI.Az ORTT amiatt marasztalta el a kereskedelmi televíziót, mert álláspontja szerint nem a megfelelő korosztályi kategóriába sorolta, s ebből adódóan az előírtnál korábbi idősávban sugározta a kifogásolt műsorokat. A keresetekben szereplő ValóVilág adásokat 2002 novemberében és 2003 januárjában, a Balázs-show műsorait 2003 júniusában és szeptemberében, a Mónika-show-t 2003 novemberében, a filmeket és a könnyűzenei klipet ugyancsak tavaly sugározta az RTL Klub.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Totális megfigyelés: Kína rendszere odacsaphat a trükköző tudósoknak is

Totális megfigyelés: Kína rendszere odacsaphat a trükköző tudósoknak is

3,3 milliárd került Tállai focicsapatához

3,3 milliárd került Tállai focicsapatához

Így dolgozza be magát egy magyar Zaporozsec a világsajtóba

Így dolgozza be magát egy magyar Zaporozsec a világsajtóba

Szegény gazdagok, most aztán tényleg főhet a fejük, a miénk pedig fájhat

Szegény gazdagok, most aztán tényleg főhet a fejük, a miénk pedig fájhat

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön