A korábban megválasztott négy MSZP-SZDSZ-képviselő mellé két ellenzéki politikust is beválasztott a bírálóbizottságba a városképvédelmi bizottság. A tender győztese húsz évre hozzájuthat az utcabútorokon elhelyezett hirdetmények utáni több tízmilliárd forintos bevételhez.

Alakuló ülésén elfogadta eljárási rendjét a Fővárosi Közgyűlés utcabútor-tender bírálóbizottsága, amely az augusztus 31-i közgyűlésig rangsorolja a két külföldi és a három hazai pályázatot - mondta a szabaddemokrata Tótfalusi György, a grémium elnöke szerdán. A korábban megválasztott négy MSZP-SZDSZ-képviselő mellé az alakuló ülést megelőző rendkívüli ülésén két ellenzéki politikust is megválasztott a városképvédelmi bizottság - mondta az elnök, s hozzátette: a bírálóbizottság érdemi munkáját azt követően kezdi meg, ha a tulajdonosi bizottság a jövő heti ülésén egyetért a két újabb bizottsági tag, az MDF és az MKDSZ politikusának jelölésével.Tótfalusi emlékeztetett rá, hogy az ellenzékiek a tender április végi kiírása óta főként azt kifogásolták, hogy miért nem közbeszerzési pályázatot írtak ki az új utcabútorok telepítésére. Szerinte az ellenzékiek azért változtattak korábbi elutasító álláspontjukon, mert a közbeszerzési döntőbizottság határozatban rögzítette, hogy a tenderkiírás nem esik a közbeszerzési törvény hatálya alá. Az ellenzék ott akar lenni a bírálóbizottságban, ellenőrizni akarja azt, hogy mi történik e testületben – közölte a Fideszes Németh Zoltán, a városképvédelmi bizottság alelnöke, aki azt is elmondta: korábban azért nem javasoltak senkit a bírálóbizottságba, mert amikor erről határoztak, csupán a helyszínen tett javaslatot a várost vezető koalíció.Az ellenzékiek korábban a szerintük jogszerűtlen tenderkiírás mellett azt is kifogásolták, hogy a győztes húsz évre hozzájuthat az utcabútorokon elhelyezett hirdetmények utáni több tízmilliárd forintos bevételhez. A győztes nevét előzetesen borítékolva közjegyzői letétbe helyezték. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ugye az öné nincs köztük? Ezek voltak 2018 legrosszabb jelszavai

Ugye az öné nincs köztük? Ezek voltak 2018 legrosszabb jelszavai

Felüljárónak rohant egy vonat Ankarában

Felüljárónak rohant egy vonat Ankarában

Elutasította a fideszes Simonka panaszát az ügyészség

Elutasította a fideszes Simonka panaszát az ügyészség

Letiltotta a Tumblr a pornót, visszakerült az App Store-ba

Letiltotta a Tumblr a pornót, visszakerült az App Store-ba

Másfél millió forintos pénzbüntetésre ítélték Márki-Zayt

Másfél millió forintos pénzbüntetésre ítélték Márki-Zayt

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel