Tetszett a cikk?

A vártnál is nagyobb takarékosságra készül a pénzügyi tárca a jövő évi költségvetésben - írja a Magyar Hírlap egy birtokába jutott belső köriratra hivatkozva. A minisztériumok és az önkormányzatok egyetlen fillér támogatást sem kapnának 2005-ben a bruttó 6,5 százalékos béremelés végrehajtására.

A költségvetési szigor a fedezet nélküli béremeléseken túl azzal is szigorodna, hogy a tárca az idei szinthez képest további öt százalékkal csökkentené a költségvetési támogatásokat - írja a lap.A PM tervei 2005-ben - a korábbi ígéretekkel szemben - nem mérsékelnék az egészségügyi hozzájárulás (eho) mértékét, ugyanakkor 2006-tól megszűnne ez a járulékforma. A portfolio.hu által is ismertetett körirat szerint - mely a májusban az Európai Bizottságnak benyújtott konvergencia-programon sarokszámain alapul - a PM nem bízik a monetáris környezet kedvező változásában: idénre átlagosan 11.5 - mely a piaci várakozásoknál is pesszimistább -, jövőre pedig 8.5 százalékos alapkamatlábat várnak.Érdekes paradoxon, hogy az MNB épp elsősorban a költségvetési folyamatokban idén - illetve a 2005-ös költségvetési elképzelések "tisztulásáig" - mutatkozó bizonytalanságokra hivatkozva nem csökkentette az elmúlt időszakban a 11.5%-os kamatot. A portfolio.hu szerint a költségvetési hiánycél idei tarthatósága körüli számottevő bizonytalanság (4.6%-os terv) mérséklődése - illetve a makrogazdasági fundamentumok kedvező alakulása - mellett az MNB kész lenne a további kamatcsökkentésekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bolgár ellenzéki vezető: a bolgár állami maffia az EU lélegeztetőgépén

Bolgár ellenzéki vezető: a bolgár állami maffia az EU lélegeztetőgépén

De miért volt ilyen nagy a bejrúti robbanás?

De miért volt ilyen nagy a bejrúti robbanás?

Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt

Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt