Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt szerdán gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Ragáts Imrét, a Magyar Televízió Rt. előző elnökét.

Ragáts Imre a gyanúsítás ellen ellenvetéssel élt - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. Szabó Illés szerint a volt elnök vallomást tett, a rendőrség pedig jelenleg vizsgálja a vallomás tartalmát.Ragátsot egy héttel ezelőtt szerette volna kihallgatni a rendőrség, mert egy filmszerződés megkötése kapcsán hűtlen kezelés gyanúja miatt jár el a nyomozó hatóság. Ragáts Imre azonban nem jelent meg a kihallgatáson, hanem kimentette magát.Az MTV jogi osztálya április 21-én tett feljelentést az V. kerületi rendőrkapitányságon Ragáts Imre egy szerződéskötése miatt. A Magyar Televízió Közalapítvány felügyelőbizottsága (fb) szerint ugyanis "feltehető, hogy hanyag vagy hűtlen kezelés bűncselekményének alapos gyanúja áll fenn a "Keresztül-kasul a tengereken" című búvárfilm-sorozat megrendelése kapcsán, mivel az alkotás egy adásperce kategóriája átlagárainak hat-hétszeresébe került."A sorozat több mint négyszer drágább volt az MTV számára, mint az utóbbi évek legköltségesebb ilyen műsorának egy adásperce" - jegyezte meg akkor Haraszti Miklós, a televízió kuratóriumi elnökségének tagja.Péntek József alezredes, a BRFK gazdaságvédelmi osztályvezetője májusban azt mondta: tekintettel arra, hogy a hűtlen kezelés értéke meghaladja a kerületi kapitányság hatáskörét, ezért az ügyben a BRFK május 3-a óta nyomoz.Az alezredes szerint a feljelentés azt tartalmazza, hogy a televízió elnöke 2003. júliusában egy betéti társasággal kötött szerződést filmek megvásárlására és sugárzására. A szerződés 55 millió forintról szólt, a kuratórium döntése szerint 50 millió forint felett a szerződéskötést megelőzően az elnökség előzetes hozzájárulását kell kérni, ami ebben az esetben elmaradt.Péntek beszámolt arról is, hogy a filmekre 13 millió forintot ki is fizettek, de a filmek nem kerültek adásba. Később "a betéti társaság és az MTV között ez a szerződés felmondásra került", úgy, hogy az addig kifizetett 13 millió forintot nem kell visszaadni. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A köztévé szerint a tüntetők akasztva látnák Tőkés Lászlót

A köztévé szerint a tüntetők akasztva látnák Tőkés Lászlót

Ez az úszó-vb legbénább csobbanása

Ez az úszó-vb legbénább csobbanása

Ön is kedveli? A Queené lett minden idők legtöbbször streamelt rock dala

Ön is kedveli? A Queené lett minden idők legtöbbször streamelt rock dala

Kirúghatták a kukaholding vezetőit

Kirúghatták a kukaholding vezetőit

Magyar kormányzati oldalakat és szervereket is vírussal fertőztek meg, sok adatot ellophattak a hackerek

Magyar kormányzati oldalakat és szervereket is vírussal fertőztek meg, sok adatot ellophattak a hackerek

Kiesett az Európa ligából a Vidi

Kiesett az Európa ligából a Vidi