Több mint háromszáz dolgozót bocsát el a Pick

A Pick Szeged Rt. még az idén várhatóan 300-350 dolgozójától válik meg, mert le kívánja állítani a sertésvágást.

  • unknown unknown
Több mint háromszáz dolgozót bocsát el a Pick
A tervezett létszámleépítésről a társaság vezetése a szakszervezeti bizottságot is értesítette. Az indoklásban egyebek között az áll, hogy május elseje óta az Európai Unió belpiacnak számít, és a tagországokból olcsóbban be lehet szerezni a sertés-alapanyagot, mintha hazai sertést vágnának - mondta Golhovics Gábor, a szakszervezeti bizottság elnöke. Hozzátette, hogy a racionalizálás, a gazdaságosság is azt követeli meg, hogy onnan szerezzék be az alapanyagot, ahol olcsóbb.



"Addig, amíg valaki be nem bizonyítja, hogy a magyar sertés elegendő mennyiségben, olcsó áron beszerezhető, s nekünk olcsóbb, ha mi vágjuk le, (...) addig nem tudjuk megkérdőjelezni a tulajdonosi döntést" - hangsúlyozta Golhovics.



A Csongrád Megyei Munkaügyi Központ igazgató-helyettese, Mészáros Tamás megerősítette, hogy a múlt hét végén egy szegedi élelmiszeripari cég előzetes bejelentést tett csoportos létszámleépítésről.



A Délmagyarország című helyi napilap keddi számában arról adott hírt, hogy 450 dolgozót küld el a Pick. Golhovics szerint viszont a tárgyalások során ez a szám csökkenni fog, már most úgy látják, hogy 100-150 dolgozó maradni fog más munkakörben.



Kovács Tamás, a Pick igazgatóságának elnöke a szegedi napilap szerint azt mondta: a létszámleépítés mögött olyan stratégiai célok állnak, mint a hatékonyság növelése és a specializálódás. A Pick Szeged Rt. szalámikészítmény-gyár lesz, a cég által kidolgozott 24 hónapos programtervezet értelmében. (MTI)
Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.