Tetszett a cikk?

Az újra befektetett összegekkel együtt 43 milliárd dollár működő tőke érkezett az elmúlt 15 évben Magyarországra, az innen kiáramló összeg pedig már közel 4 milliárd dollár.

Tavaly a közép- és kelet-európai országokba érkező 21 milliárd dollárnyi működő tőke 10,2 milliárddal maradt el a 2002-es értéktől, ami részben a világgazdaság általános helyzetéből fakad, de befolyásolta a régió privatizációs folyamatainak lassulása, illetve részleges befejeződése – ismertették az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének csütörtöki tájékoztatóján az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának (UNCTAD) most közzétett jelentését.A Magyarországra érkező működő tőkebefektetések értéke 2,5 milliárd dollár volt tavaly, szemben az egy évvel korábbi 2,8 milliárd dollárral. Ugyanakkor 2003-ban a Magyarországról induló külföldi befektetések megközelítették az 1,6 milliárd dollárt, ami lényeges ugrás a 2002. évi alig 300 millió dolláros értékhez képest.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!