Tetszett a cikk?

Egyre gazdagabb a 400 leggazdagabb. Kiadta idei listáját a világ leggazdagabb embereiről a Forbes magazin. A vagyonok egyre növekszenek, a listán szereplők 78 százaléka már dollármilliárdos, a csúcs pedig eléri a trilliárdot. A meglepetés idén is elmaradt, Bill Gates továbbra is első.

Az energiamágnások között 5,8 milliárd dollárral Marvin Davis áll az élen - ez az eredmény azonban összesítettben „csak” a harmincadik helyre elegendő. Szerencselovag kategóriában Pierre Omidíar vezet 10,4 milliárd dollárral, így a négyszáz gazdag közül az előkelő 16. helyet szerepel.A 10 leggazdagabb között szerepel a lekörözhetetlen Gates-en kívül 2 hölgy is, mindketten a Walton család tagjai. S hogy a család képviselete ne hagyjon kívánnivalót maga után, még háromszor találkozunk a Walton névvel ebben a szűk körben; méltán népszerűsítve a sikeresnek bizonyuló diszkont-üzletágat.Újak is feltűnnek persze évről évre. Idén 45 "friss hús" került a listára; ezek között szerepel például a Google érdekelt Sergey Brin és Larry E. Page is. Egy év kihagyás után pedig a felsorolás egyik visszatérője Teresa Heinz, a demokrata elnökjelölt Kerry felesége.És persze ahogy újak is akadtak, voltak olyanok is, akik lecsúsztak a listáról; mint a Disney-s Michael Eisner, vagy a Monster.com Andrew McKelvey-je.A jéghegy csúcsa pedig a következő képpen alakul: 1. Bill Gates; 2. Warren Buffett; 3. Paul Allen; 4. Alice Walton; 5. Helen Walton; 6. Jim Walton; 7. John Walton; 8. Rob Walton; 9. Michael Dell; 10. Larry Ellison. Minegyikük amerikai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

99 éves kor felett nem lehet online regisztrálni vakcinára

99 éves kor felett nem lehet online regisztrálni vakcinára

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet