Tetszett a cikk?

Másodfokú jogerős döntéssel újra előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Bíróság a K and H ügyben különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsított Kerék Csabát, aki nemrég Kulcsár Attilával együtt házi őrizetbe került.

Ezt Ihász Sándor fővárosi főügyész közölte kedden. A Fővárosi Bíróság, mint másodfok, az ügyészi fellebbezésre megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) elsőfokú döntését és házi őrizetből újra előzetes letartóztatásba helyezte Kerék Csabát, december 11-ig - mondta el Ihász Sándor.A Britton cégcsoport volt magyarországi képviselőjét szeptember 30-án, a brókerbotrányban többmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attilával egy napon helyezte előzetes letartóztatásból házi őrizetbe a BKKB. Ihász Sándor hozzátette: a bíróság indoklása szerint Kerék Csaba esetében a tárgyi súly és a várható büntetés nagysága, valamint elfogásának körülményei alapján továbbra is megállapítható a szökés, elrejtőzés veszélye. A bíróság szerint csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható, hogy a terhelt a nyomozati eljárás során megjelenjen - közölte. Az ügy belső arányosságát - a gyanúsítottak vallomásait, elfogásuk körülményeit, előéletüket - figyelembe véve, indokolatlanul enyhe intézkedés lett volna a házi őrizet – szögezte le.A Fővárosi Bíróság indoklása szerint eltérhet a terheltek büntetőeljárásban tanúsított magatartása, és ennek hatása lehet arra, hogy velük szemben milyen kényszerintézkedésre kerül sor. Emlékeztetett rá: Kulcsár Attila esetében az ügyészség házi őrizetet indítványozott, míg Kerék Csabánál előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérte. A volt bróker feltáró beismerő vallomást tett és az ügyet előrevivő adatokat szolgáltatott, ezzel szemben Kerék Csaba nem tett ilyen jellegű vallomást, nem segítette a nyomozást, amihez természetesen joga van - indokolta az ügyészség döntését Ihász Sándor.Kerék Csabát ügyészi utasításra június 10-én az ártándi határátkelőhelyen fogták el, az előző nap az Országos Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztálya által sikkasztás miatt kiadott körözés alapján. A bíróság először június 11-én helyezte előzetes letartóztatásba Kerék Csabát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halász Judit a Színművészetiről: „Mindig a fiataloknak van igazuk”

Halász Judit a Színművészetiről: „Mindig a fiataloknak van igazuk”

Tompa Andrea: A haza nem Vidnyánszkyé, a haza egy érzet, a csapvíz íze, egy régi illat

Tompa Andrea: A haza nem Vidnyánszkyé, a haza egy érzet, a csapvíz íze, egy régi illat

Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart

Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart