Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) adatai szerint világméretekben szeptemberben 10,9 százalékkal bővült a személyszállítási forgalom a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az idei év első kilenc hónapjában a szövetség 17,7 százalékos növekedést mért a személy-, illetve 14,1 százalékos ugrást a teherforgalomban. Egyértelmű a forgalom élénkülése, hiszen a világ valamennyi térségében kétszámjegyű volt a felfutás - mondta Giovanni Bisignani, az IATA vezérigazgatója.A repülőgépek kapacitásának kihasználtsága szeptemberben 75,5 százalékos volt szemben a kilenc havi 74,6 százalékos átlagos terheléssel. A légitársaságok komoly költségcsökkentési akciókba kezdtek, ezek eredményeket hoztak. Ha az üzemanyagárak tartósan a mostani magas szinten maradnak, a légitársaságok vesztesége az idei évben elérheti a 3 milliárd dollárt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!