Tetszett a cikk?

A főügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság december végéig meghosszabbította a K and H egykori brókerének, Kulcsár Attilának a házi őrizetét.

A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészség indítványára 2004. december hó 30. napjáig meghosszabbította Kulcsár Attila házi őrizetét. A végzés ellen három napon belül fellebbezést lehet bejelenteni - áll az Fővárosi Bíróság közleményében. Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden azt mondta: "a Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztálya három hónappal indítványozta meghosszabbítani a gyanúsított napokban lejáró házi őrizetét".Arra a kérdésre, hogy az előzetes letartóztatás lehetősége nem merült-e fel, annyit mondott: az egy hónappal ezelőttihez képest nem változott a helyzet, ezért az ügyészség szerint indokolatlan lenne a jelenleg fennálló kényszerintézkedés megváltoztatása.A brókerbotrányban többmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila előzetes letartóztatását szeptember 30-án az ügyészség indítványára megszüntette a bíróság és egyúttal elrendelte házi őrizetét. Kulcsár március 30-a óta van Magyarországon előzetes letartóztatásban. A K and H Equities egykori vezető beosztású munkatársát tavaly nyáron Bécsben fogták el a hatóságok, azt követően, hogy a magyar rendőrség idézésére nem jelent. Kulcsár Attila mintegy kilenc hónapig volt kiadatási őrizetben az osztrák fővárosban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!